Teroarea calculatoarelor - A apărut cel mai puternic virus informatic din istorie

Potrivit celor de la Kaspersky Labs, TDL-4 este cel mai puternic virus informatic din istorie. Aceştia susţin că, doar în primele trei luni din 2011, peste 4,5 milioane de computere au fost afectate, în special în SUA, Marea Britanie, Italia şi Franţa.

  Cum funcţionează

  Dacă TDL-4 îţi infectează computerul, acesta se poate copia apoi singur pe un altul pe internet. Caracteristicile acestui rootkit permit autorilor să creeze o reţea formată din milioane de computere infectate din întreaga lume. Reţeaua computerelor afectate se numeşte botnet, iar în final hackerii pot obţine controlul total asupra calculatoarelor infectate.

  TDL-4 instalează pe un computer infectat aproximativ 30 de „utilitare”, inclusiv programe anti-virus false şi sisteme pentru creşterea traficului publicitar şi distribuţia de spam.

  Una dintre cele mai importante caracteristici a TDL-4 este capacitatea de a infecta sisteme de operare Windows pe 64 de biti. De asemenea, pentru controlul botnet-ului – pe langa serverele de comanda si control – este folosita pentru prima data reteaua publica pentru schimb de fisiere numita Kad.
  Sursa : money.ro

  3 Response to "Teroarea calculatoarelor - A apărut cel mai puternic virus informatic din istorie"

  1. Blogger says:

   I've used AVG protection for a couple of years, and I recommend this product to all you.

   Blogger says:

   BlueHost is ultimately one of the best web-hosting company for any hosting plans you might require.

   Blogger says:

   QUANTUM BINARY SIGNALS

   Get professional trading signals sent to your cell phone daily.

   Follow our signals NOW & profit up to 270% per day.

  Trimiteți un comentariu