FMI, organizaţia care va conduce finanţele lumii, în viitorul guvern francmasonic mondial

FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este instituţia bancară pe care sunt sigur că mulţi români o urăsc în momentul acesta. Pentru că se crede că FMI-ul este cel care ne impune creşterea taxelor şi impozitelor sau reducerea salariilor. Şi nu e vorba doar de ţara noastră; acelaşi mecanism financiar FMI-ul îl propune şi în alte ţări. Dar cine acest FMI cu adevărat şi care sunt interesele sale reale?
FMI-ul este o organizaţie bancară creată în iulie 1944, iniţial având 45 de ţări membre, dar ajungând până în 2009 la 186 de state membre. Scopul său declarat este acela de a supraveghea sistemul financiar global, dar oferă, de asemenea, şi împrumuturi avantajoase ţărilor mai sărace. Prin “avantajos” se înţelege cele mai mici dobânzi bancare de pe piaţă şi perioada mare de returnare a împrumutului. În schimbul acestor împrumuturi, FMI-ul cere măsuri de restructurare economică şi echilibrare a balanţelor de plăţi. Cel puţin, acestea sunt obiectivele principale anunţate. Dar ce se ascunde în spatele acestei organizaţii bancare?
FMI-ul va putea emite o monedă unică mondială?
Se îndreaptă Fondul Monetar Internaţional (FMI) spre a deveni un fel de bancă naţională globală a lumii? Prin “bancă naţională globală” se înţelege o bancă ce va avea rolul de a emite bani, un fel de monedă mondială unică, care să fie adoptată în toate statele care fac parte din FMI. Deşi elitele politice şi bancare au promovat această idee de mulţi ani, criza economico-financiară mondială, declanşată în 2008, a creat condiţiile pentru urgenţa şi “legitimitatea” unei asemenea măsuri.
FMI devine o gigantică autoritate globală monetară, la propunerea CFR
Pe 31 ianuarie 2009, la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveţia), directorul FMI, John Lipsky, a anunţat că FMI-ul va intenţiona să dubleze cantitatea de bani disponibilă pentru a împrumuta guvernele, de la 250 de miliarde la 500 de miliarde de dolari. De unde să facă rost de suma de 250 de miliarde de dolari necesară dublării capitalului? Prin emiterea de obligaţiuni, renunţându-se astfel la metoda clasică de atragere a capitalului, adică subscripţiile de capital ale ţărilor-membre.  Acest lucru, transformă FMI într-o gigantică autoritate monetară globală.
Ideea aceasta aparţine lui Bernard Mallaby, director la…CFR (Council on Foreign Relations = Consiliul pentru Relaţii Externe). Această organizaţie, ce are doar circa 2.000 de membri, este una fondată special pentru a se crea un guvern mondial, visul de secole al francmasonilor. 
Secretarul actual al Trezoreriei SUA (ministrul Finanţelor), Timothy Geithner, face parte din structura CFR, încă din anul 2001. Tot în acelaşi an, el s-a angajat la FMI, fiind director la Departamentul de politică a dezvoltării. Din 2003, el a promovat, ajungând directorul sucursalei New York al Federal Reserve (un fel de “Bancă Naţională” a SUA, cea care emite dolarii). Pe de altă parte, John Lipsky, director al FMI, face parte şi el din acelaşi CFR, fiind astfel coleg cu secretarul american al Trezoreriei. Întâmplător sau nu, Lipsky a fost şi vice-preşedinte la banca JP Morgan, banca care a contribuit în 1913 la crearea lui Federal Reserve. Vedeţi astfel toată încrengătura FMI – Ministerul american de Finanţe – Federal Reserve – CFR?
Pe 5 februarie 2009, într-un editorial din prestigioasa revistă “The Economist” se propune nu un capital de lucru de 500 de miliarde de dolari, aşa cum a propus Lipsky, ci 1.000 de miliarde de dolari! Şi în acest sens, este citat Montek Singh Ahluwalia, un economist din India, care spune că dublarea rezervelor FMI este insuficientă, şi ar fi necesară cel puţin triplarea sumelor. Ceea ce uită să precizeze revista “The Economist” e faptul că Montek Singh Ahluwalia face parte din elita indiană, lucrând la FMI şi făcând parte şi din “Grupul celor 30″, un grup “elitist” de finanţişti ai lumii.
Un alt exemplu dat de “The Economist” este economistul Arvind Subramanian, ce reprezintă ţările emergente, şi care afirmă că FMI are nevoie de fonduri de cel puţin 1.000 de miliarde de dolari. Dar, Arvind Subramanian este fost economist al FMI, şi care face parte în prezent din Institutul Peterson pentru Economie Internaţională din Washington. Dar Peter Peterson a fost unul din preşedinţii…CFR (aţi ghicit!), iar institutul care îi poartă numele promovează un FMI gigant, o Bancă Mondială gigantă şi o Organizaţie Mondială a Comerţului gigantă, toate aceste instituţii având rolul de a crea un super-guvern mondial!
Un fost consilier prezidenţial american confirmă faptul că FMI-ul va prelua controlul asupra finanţelor SUA
Summit-ul G20 de la Londra (summit-ul celor mai puternice naţiuni ale lumii), ce a avut loc în aprilie 2009 a atras atenţia multora, inclusiv lui Dick Morris, consilierul prezidenţial al lui Bill Clinton, care, într-un interviu acordat lui Fox News, înainte de summit (pe 30 martie 2009), vorbea despre “conspiraţia FMI”. Şi Dick Morris e o persoană care în mod sigur ştie ceva, nefiind doar o persoană de dinafara sistemului care face speculaţii. Mai jos, veţi putea urmări o parte din interviu, şi traducerea realizată de site-ul “Secretele lui Lovendal” pentru începutul dialogului:
Dick Morris: La summit-ul G20 de la Londra se va întâmpla un mare lucru, iar ei ni-l ascund, nu vorbesc despre el: coordonarea regulilor internaţionale. Ei vor să pună Banca noastră Federală şi Comisia noastră de burse de valori sub controlul FMI.
Reporter: Ei, haideţi, nu-mi vine a crede că vor face asta.
Dick Morris: Acest lucru se află pe agenda lor. Ei numesc acest lucru “coordonarea regulilor”. De fapt, ei vor să pună economia americană sub control internaţional. Şi acei oameni care vor striga: “O,nu! Naţiunile Unite vor să ia controlul”
Reporter: Adepţi ai teoriilor conspiraţiilor.
Dick Morris: Au fost catalogaţi ca fiind nebuni. Dar au dreptate! Chiar acest lucru se întâmplă acum!
Reporter: Ceea ce a spus Geithner (ministrul american al Finanţelor, nota traducătorului) – săptămâna trecută – că el ar fi deschis ideii unei monezi unice globale, ceea ce adepţii teoriilor conspiraţiilor au spus că se va întâmpla acest lucru de ani de zile. Şi nu s-au înşelat!
Dick Morris: Nu s-au înşelat. Ştiţi ce se întâmplă întotdeauna la aceste conferinţe. O parte a conferinţei este ascunsă, cea care nu se vrea a se atrage atenţia asupra ei. Ni s-a spus că scopul conferinţei este oferirea unui pachet de stimulare a economiei mondiale. Dar de fapt, acolo se discută regulile internaţionale ale instituţiilor financiare care vor trece sub controlul FMI-ului.
Aşadar, după cât se pare, FMI-ul va juca un rol esenţial în crearea unui guvern mondial, visul de aur al tuturor francmasonilor. Iar FMI-ul, revigorat şi “adus la viaţă” puternic după criza mondială actuală, va avea funcţia de bancă centrală mondială, ce va emite o singură monedă mondială. N-am avea astfel îndreptăţirea să considerăm că această criză mondială a fost artificial împinsă pentru a spori rolul FMI-ului?
Pentru cei care se mai îndoiesc de această “teorie a conspiraţiei fantasmagorică”, le-aş relata ceea ce scria prof. Richard Cooper în revista “Foreign Affairs” (revistă ce aparţine CFR), încă din anul 1984:
“Aş sugera o schemă alternativă radicală pentru următorul secol: crearea unei monezi comune pentru toate democraţiile industriale, cu o politică monetară comună şi cu o bancă de emisiune comună, pentru a determina acea politică monetară (…) Punctul-cheie al acestui sistem monetar că emiterea monezii şi politica monetară n-ar mai fi în mâinile guvernelor naţionale, ci în mâinile aceste noi bănci de emisiune. Cum ar putea ca statele lumii să accepte acest lucru? Prin transferarea politicilor lor monetare unui supra-organism internaţional (…) Acest sistem nu poate fi atins în viitorul apropiat, dar ar putea fi adoptat în circa 25 de ani (…) Oamenilor le-ar trebui mulţi ani ca să se obişnuiască cu o asemenea idee.   Sursa : Lovendal.net

0 Response to "FMI, organizaţia care va conduce finanţele lumii, în viitorul guvern francmasonic mondial"

Trimiteți un comentariu