Hugo Chavez: Nimeni nu poate rasturna de la putere guvernul meu socialist

Hugo Chavez
Foto: Reuters
Presedintele venezuelean Hugo Chavez a avertizat opozitia de la Caracas ca guvernul sau socialist este "bine pregatit" sa respinga orice incercare de destabilizare sau de a fi rasturnat de la putere, transmite YahooNews. "Nimeni nu poate rasturna revolutia noastra", a afirmat liderul sud-american.​

Chavez a facut aceste declaratii in fata a mii de sustinatori si soldati, aflati in fata palatului prezidential, in timpul unei ceremonii in care s-a marcat incercarea nereusita de tentativa de lovitura de stat, din 2002. In urma cu noua ani, Chavez a revenit la putere in urma unor proteste masive ale suporterilor sai, dupa doua zile de haos pe strazile din Venezuela.

Hugo Chavez a declarat va loialistii, militarii si militiile civile antrenate de guvern vor impedica repetarea loviturii de stat din 2002. "Nimeni nu poate rasturna revolutia", a spus liderul de la Caracas.

Chavez a promis si ca va invinge orice candidat al opozitiei in alegerile prezidentiale de anul viitor. "Ii vom matura", a spus el in fata sustinatorilor stransi in Caracas.

Declaratia lui Hugo Chavez a fost facuta in contextul in care mai multe state din lumea araba au fost martorele unor proteste majore in ultimele luni. In urma demonstratiilor, presedintii Tunisiei si Egiptului au fost rasturnati de la putere, iar alti lideri din regiune risca si ei sa-si piarda functia.Sursa: Hotnews.ro

0 Response to "Hugo Chavez: Nimeni nu poate rasturna de la putere guvernul meu socialist"

Trimiteți un comentariu