Soros si Monsanto l-au modificat genetic pe Valeriu Tabara


de Violeta Petre
Valeriu Tabara s-a copt! Dupa ce a fost lasat o vreme la parguit la Ministerul Agriculturii este, in sfarsit, pregatit sa-si implineasca menirea: sa prosteasca un intreg popor si sa-i bage pe gat tot felul de bunatati OMG produse pe banda rulanta de sefii sai de la Monsanto. Dupa ce ne-a aburit ani la rand cu binefacerile curative ale Organismelor Modificate Genetic, intaiul ameliorator genetic al tarii pare sa nu mai aiba rabdare si a inceput sa urle in gura mare pe la toate flasnetele media ca Romania trebuie sa profite de marea sansa oferita de marile concerne biochimice, ca nu ne mai intalnim cu o astfel de sansa. Dupa ce a facut putina agitatie in presa oarba si muta, Valeriu Tabara pluseaza astazi la ministerul Agriculturii cu o conferinta de presa, o mica sedinta de alba-neagra pentru prostit poporul. Doua teme au fost anuntate. Prima, cea mai presanta – “prezent şi viitor în ameliorarea modernă a plantelor prin folosirea biotehnologiilor avansate bazate pe metodele biologiei şi geneticii molecular”. Cea de-a doua, legata, evident, de prima: priorităţi si perspective ale MADR.
Astazi este ziua cea mare a domnului Tabara. Ameliolatorul genetic isi datoreaza ascensiunea politica si cariera concernului biochimic Monsanto. Incepand de astazi trebuie sa-si plateasca datoria fata de protectorii sai. Cu sanatatea poporului roman!
Dupa ce au transformat Romania intr-o adevarata mlastina din punct de vedere spiritual, batracienii modificati genetic care polueaza viata politica a tarii si-au propus sa distruga chiar filonul fizic al poporului roman, sa ne transforme intr-o masa amorfa si obedienta de infirmi, atat din punct de vedere fizic cat si intelectual.
OMG si Initium cauzeaza grav sanatatii
Lipsa unor reglementari clare a industriei alimentare, absenta controlului eficient si legislatia plina de lacune au transformat Romania intr-un adevarat laborator de teste ale celor mai excentrice produse chimice iar pe romani in veritabile pubele alimentate constant cu gunoiul plin de E-uri ale lanturilor de hypermarket-uri, aducand Romania pe prima pozitie in Europa in ceea ce priveste incidenta cancerului de colon. Acesta agresiune constanta a organismului cu substituti alimentari de sinteza, goliti de orice aport nutritiv, a condus, in ultimii zece ani, la cresterea accelerata a numarului cancerosilor, mai ales in randul copiilor, lucru de neconceput pe vremea parintilor sau bunicilor nostri. Trend-ul de crestere accelerata a numarului bolnavilor de cancer se mentine in conditiile saracirii populatiei care nu are alternative alimentare pentru supermarket-uri, mai ales in zonele urbane.
E-urilor li se adauga tot felul de pesticide precum Initium de la BASF, testat in premiera pe cobaii romani dupa ce a fost refuzat pana si de tarile din Africa. Folosit pentru toate legumele de baza, ca nu cumva sa scape cineva – rosii, castraveti, cartofi, ceapa, Initium a intrat deja de ani buni in dieta romanilor fara ca multi dintre noi sa stim ceva despre acest pesticid toxic.
In acest context, numai OMG-urile ne mai lipseau.
Exact ca in cazul razboiului din Libia, unde interventia a urmarit salvarea bietilor civili nevinovati de un tiran insensibil, OMG-urile urmaresc, daca este sa credem marile corporatii, salvarea de la foamete a unei bune parti a populatiei planetei. Este induiosatoare compasiunea marilor corporatii!
Numai ca exista aici o mica problema de moralitate si o tara a sistemului capitalist. Se pare ca nu lipsa hranei conduce la foamete in lume pentru ca pamantul produce in prezent mai multa hrana ca niciodata, ci impartirea injusta a resurselor, care deriva, evident, tocmai din filosofia corporatistilor care vor sa scape lumea de foamete.
Otravirea programatica a populatiei
In spatele acestor intentii nobile declarate cu aplomb se ascund interese financiare imense. Miza este aici monopolul alimentar global, controlul integral al lanturilor de productie alimentare “from fied to fork” de catre marile concerne bio-chimice.
Cum se poate face asta? Simplu! Prin patentarea vietii, lucru de neconceput in urma cu cateva decenii. Practic, companiile biochimice precum Monsanto, Syngenta, Pioneer, BASF etc detin patente pentru semintele produse de ele in laboratoare ca pentru orice motoras sau masinarie mecanica sau electrica. Semintele produse de aceste companii – soia, porumb, rapita, floarea soarelui, etc. contin markeri genetici proprii, un fel de semnatura genetica a companiei respective. Si nu vorbim aici doar despre plante. Exista deja “porcul Monsanto” sau “vaca Monsanto”.
Evident, la inceput aceste companii isi plaseaza la preturi mici sau chiar gratis semintele OMG, insa, in scurt timp, vor cere preturi din ce in ce mai mari agricultorilor in baza patentului pe care il detin pentru semintele respective. Atragerea agricultorilor se face prin tot felul de organizatii (ex. FNPAR) sau chiar “cluburi ale fermierilor” (cum este clubul Pioneer, primul din Romania) unde acestia beneficiaza de reduceri in functie de suprafetele pe care le detin devenind, astfel, membri silver, gold, platinum, etc.
De regula, anumite seminte OMG vin la pachet cu un anumit fel de insecticid eficient numai in acel caz, astfel ca profiturile concernelor biochimice sunt rotunjite inca o data.
Treptat culturile OMG, facute in eprubeta si gandite astfel pentru a fi mai rezistente la daunatori, tind sa le inghita pe cele naturale astfel ca, in cativa ani este de presupus ca intreaga suprafata a pamatului sa fie ocupata de culturi OMG ale Monsanto, Pioneer, etc. Atunci, controlul global va fi total, decizia discretionara cu privire la resursele de hrana fiind o arma mult mai de temut chiar decat bomba atomica.
Evident, distrugerea mediului natural prin raspandirea necontrolata a acestor plante si prin folosirea unor insecticide foarte puternice care vin la pachet cu ele, este ireversibila. Lumea nu va mai fi asa cum o stim si nimic nu va mai aduce inapoi ce suntem pe cale sa pierdem.
Goana dupa profit si control global a facut ca aceste seminte OMG sa nu fi fost testate pe o perioada de timp suficient de lunga pentru a se vedea cu claritate ce efect au asupra mamiferelor.
Aceste plante si animale OMG facute in eprubeta sunt, de fapt, incrucisari genetice intre specii diferite care in mod natural nu ar fi ajuns niciodata sa se combine in acest fel (de exemplu portiuni din lantul genetic al unui virus sau a unei broaste, transplantata unei seminte de soia sau de porumb.
Rezultatul este o planta sau un animal care, desi poate arata familiar, este radical diferit de plantele si animalele cu care noi am fost obisnuiti, fiind, astfel, extrem de toxic pentru sanatate.
Exista mii de studii realizate de institute independente si de universitati de prestigiu care arata ca hranirea unor mamifere cu astfel de plante conduce la moartea in chinuri a acestora. Cele mai frecvente simptome sunt atrofierea muschilor, intarzieri ale dezvoltarii, blocajul renal, insuficienta hepatica, diverse forme de cancer si sterilitatea.
Cercetatorii sustin ca acest lucru se intampla deoarece mamiferele s-au hranit in decursul a milioane de ani cu o anumta hrana care a fost substituita brusc, in decursul unei singure generatii, cu niste plante complet diferite. Rezultatul: organismul a fost incapabil sa se adapteze atat de repede la noul regim alimentar si a clacat.
Soros si Tabara se joaca de-a Dumnezeu
Totul este atat de simplu incat numai cine nu vrea sa vada nu vede. Toate plantele, toate animalele din jurul nostru, char si domnul ministru Tabara, sunt rezultatul a milioane de ani de evolutie. Aceste plante si animale, catalogate de amelioratori precum Tabara sau Monsanto, drept imperfecte sunt, de fapt, perfecte in imperfectiunea lor tocmai pentru ca sunt produsul a milioane de ani de evolutie naturala. Poate ca sunt atat de “imperfect” pentru ca Dumnezeu le-a facut asa cu buna stiinta. Cu siguranta ca, daca Dumnezeu ar fi vrut sa creeze un porc sau un sortiment de porumb Robocop, l-ar fi creat deja.
Oare de ce ar trebui sa credem ca o planta creata in epubeta de vreun ochelarist de la Monsanto – investitie Soros – sau chiar de catre amelioratorul Tabara ar fi mai buna decat una “imperfect” creata de Dumnezeu?
In disperare de cauza, domnul Tabara, impreuna cu colegul domniei sale de la Comisia Europeana, comisarul Dacian Ciolos, care isi datoreaza, de asemenea, cariera si ascensiunea politica companiei Monsanto, sunt obligati sa urmeze agenda sefilor lor si sa bage cu forta OMG-uri pe gatul romanilor. Si culturile OMG in UE pe usa din dos.
Asta in ciuda opozitiei a peste 80% dintre romani fata de OMG-uri, potrivit ultimelor sondaje de opinie pe acesta tema.
Practic, in disperare de cauza, Tabara isi joaca ultima carte – mizeaza pe lacomia si pe prostia unor asa-zisi fermieri mintindu-i ca productiile pe care le vor obtine vor fi cu 60%!! Mari. Tentant nu? Mai ales daca ai mintea slaba si esti lacom! In realitate, desi mai rezistente la daunatori, plantele OMG nu sunt mai productive decat cele lasate de Dumnezeu, care in plus, nu sunt patentate decat de Creator. Care nu cere taxa de plantare.
Presa oficiala si politica, prostituatele marilor corporatii
Presa mainstream cumparata si, de multe ori, pur si simplu, proasta, ii tine isonul. Se pare, insa, ca fara prea mult succes din moment ce romanii se declara impotriva OMG-urilor in numar atat de mare. Nu de alta, dar Dumnezeu are cel mai dotat laborator si cele mai performante eprubete.
In final trebuie spus ca aproape toate curvele pe care le-ati trimis in Senatul Romaniei au votat la unison, fara niciun fel de obiectie, la sfarsitul anului trecut, impotriva legii care ar fi permis etichetarea produselor OMG. Asta pentru ca, au crezut ei, nu este bine sa stiti ce cumparati si ce mancati.
In treacat trebuie amintit ca, daca in prezent se duce o batalie dura pentru permitearea culturilor OMG pe scara larga, Romania importa deja o mare cantitate de cereal OMG. De exemplu, o treime din cantitatea de soia importata este OMG. Dupa cum stiti soia este folosita la prepararea unui mare numar de produse, inclusiv din carne. In plus, aproape tot srotul destinat hranei animalelor in crescatorii provine din plante OMG importate.
Romania este singura tara din Europa care ar accepta cultivarea de Organisme Modificate Genetic, dupa cum a fost prima tara din lume care a testat pe propria populatie pesticidul cancerigen Initium.
Nici bulgarii sau ungurii nu au permis cultivarea de produse OMG. Ce sa mai zicem de nemti, francezi, italieni sau nordici.
In loc ca domnul Tabara sa ii sprijine pe micii fermieri sa profite de criza globala a alimentelor si sa produca hrana ecologica, sa adune capital si sa profite de marele potential agricol al Romaniei, domnul Tabara vrea sa le ia pamantul prin supraimpozitare si sa-l dea marilor exploatatii straine din mana lui Soros ca sa puna pe el OMG-uri.
Daca reuseste sa-si duca planul la bun sfarsit, domnul Tabara va transforma Romania in WC-ul Europei si va termina definitiv agricultura pentru ca nicio tara din Europa nu va mai fi dispusa sa cumpere produse alimentare de la noi daca planeaza suspiciunea ca ar fi OMG. Ca sa nu mai vorbim de turism care va fi pus, pur si simplu, pe butuci. Nu credem ca vreun neamt sau suedez, foarte atent la ce mananca, ar mai manca linistit la Mamaia o portie de carne de porc Monsanto cu garnitura de cartofi prajiti Pioneer.
Sursa : ziaristionline.ro

0 Response to "Soros si Monsanto l-au modificat genetic pe Valeriu Tabara"

Trimiteți un comentariu