Uniunii Europene ii trebuie si serviciu secret

 
Uniunea Europeana trebuie sa aiba si un serviciu secret, ce va fi controlat de o comisie speciala a Parlamentului European, cred deputati ai institutiei.
Deputati din cadrul Parlamentului European sustin infiintarea unui serviciu secret comun tarilor Uniunii Europene, anunta revista economica germana Wirtschaftswoche, care va aparea luni, anunta Mediafax.
“Daca vrem sa ajungem la o politica externa europeana comuna, ne trebuie si un serviciu secret european”, a declarat germanul Manfred Weber, vicepresedintele conservatorilor din PE si membru al CSU.
El sugereaza ca acesta sa fie supus controlului parlamentar printr-o comisie speciala, potrivit Wirtschaftswoche.
Austriacul Hannes Swoboda, vicepresedintele Socialistilor si Democratilor din PE, sustine, de asemenea, infiintarea unui serviciu secret european care sa aiba autonomie pentru a actiona independent, scrie saptamanalul.
Potrivit Wirtschaftswoche, acesti deputati europeni argumenteaza in special o lipsa de anticipare de catre UE a evenimentelor actuale din nordul Africii, dovada, in opinia lor, a utilitatii unui astfel de serviciu secret comun.
Sursa : Ziuaonline.ro

1 Response to "Uniunii Europene ii trebuie si serviciu secret"

  1. Ion says:

    Presedintele Americi John F. Kennedy a fost asasinat pentru ca a vrut sa desfiinteze legea secretului de stat.Pe cine a deranjat el ?

Trimiteți un comentariu