Ahmadinejad: Holocaustul este “o mare minciună” folosită pentru justificarea creării Israelului


Presedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a stârnit din nou controverse internaţionale şi furie în Israel, după ce a catalogat holocaustul drept “o mare minciună”, folosită pentru justificarea creării Israelului. Declaraţiile au fost făcute în cadrul manifestărilor anuale împotriva statului evreu şi de solidaritate cu palestinienii, reunite sub denumirea de Ziua Quds, la care au participat milioane de oameni pe întreg cuprinsul ţării. Aceste demonstraţii, sponsorizate de stat, se ţin în Iran, dar şi în alte ţări islamice, încă din 1979, în ultima vineri din luna sfântă musulmană a Ramadanului.
“Regimul sionist se bazează pe numeroase înşelătorii şi minciuni, una dintre cele mai mari fiind holocaustul”, a declarat vineri Ahmadinejad într-o conferinţă desfăşurată la Universitatea din Teheran, infromează publicaţia Haaretz.
“Astăzi, regimul sionist este un pretext pentru păstrarea hegemoniei puterilor occidentale asupra sorţii naţiunilor din regiune şi pentru împiedicarea progresului şi bunăstării statelor limitrofe. Din moment ce o ţară din regiune doreşte să progreseze ştiinţific, este imediat acuzată că ameninţă securitatea Israelului”, a mai spus preşedintele, făcând aluzie la programul civil iranian de dezvoltare a energiei nucleare.
Ahmadinejad nu este la prima declaraţie radicală la adresa statului evreu, preşedintele iranian susţinând în 2005 că Israelul ar trebui şters de pe harta Orientului Mijlociu şi “transferat” în Europa sau America de Nord.
Deasemenea, nici negarea holocaustului, fapt incriminat ca delict de opinie şi aflat sub incidenţa legii penale în multe ţări democratice europene, nu este străină liderului de la Teheran. Acesta a patronat o conferinţă cu participare internaţională pe această temă, desfăşurată în Iran, în 2006.  Sursa : basarabia91.net

1 Response to "Ahmadinejad: Holocaustul este “o mare minciună” folosită pentru justificarea creării Israelului"

  1. Blogger says:

    Order a professional Sparkling White Smiles Custom Teeth Whitening System online and get BIG DISCOUNTS!
    * 10 shades whiter in days!
    * Results Are Guaranteed.
    * Better than your dentist.
    * Same strength as dentists use.

Trimiteți un comentariu