Osama bin Laden a murit, iar SUA deţin cadavrul


Doi oficiali ai Statelor Unite ale Amercii au confirmat că Osama bin Laden a murit, potrivit Reuters.Obama, cu referire la moartea lui Osama bin Laden: Astăzi este o zi istorică pentru omenire

Osama bin Laden a murit/ Cele mai groaznice atentate pe care le-a produs
Osama bin Lalden a fost ucis/ Cât timp s-au chinuit americanii să-l prindă

Osama bin Laden a fost ucis/Analist: Eliminarea lui nu înseamnă că al-Qaeda îşi va înceta activitatea

WikiLeaks: O bombă nucleară ascunsă în Europa va fi detonată de terorişti dacă Bin Laden va fi omorât


UPDARE 13:00 Risc crescut de atentate
UPDATE 12:45 Televiziunea pakistaneză infirmă declaraţiile oficialilor americani
UPDATE 12:30 După anunţul preşedintelui american Barack Obama cu privire la uciderea lui Osama bin Laden dolarul american s-a apreciat iar preţul petrolului este în scădere.
UPDATE 11:21 Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) a negat rapoartele potrivit cărora Osama bin Laden a fost ucis, scrie Geo News .
UPDATE 11:10 Un membru Al Qaeda din Yemen recunoaste moartea liderului lor
UPDATE 10:40 Ministru pakistanez de externe a confirmat oficial operaţiunea de ucidere a lui bin Laden
UPDATE 10:34 Un oficial american a declarat că Osama bin Laden a fost aruncat in mare. Oficialul a spus că trupul său a fost aruncat conform tradiţiei islamice, dar nu a vrut să declare mai mult.
Cum l-au asasinat SUA pe Osama bin Laden: culisele operaţiunii
UPDATE 10:00 Ambasadele SUA din lume sunt în alertă
UPDATE 09:40 Preşedintele afgan, Hamid Karzai: Avem dovada că terorismul nu există în Afganistan
UPDATE 09:20 Statele Unite le-au cerut luni cetăţenilor americani aflaţi în străinătate să dea dovadă de prudenţă, afirmând că există riscul producerii unor "violenţe antiamericane" după anunţul privind moartea lui Osama ben Laden, în urma unei operaţiuni americane în Pakistan.
UPDATE 08:30 Fiul cel mare a lui Osama bin Laden şi cinci gărzi au fost ucise.
UPDATE 6.40 Barack Obama a susţinut o conferinţă de presă neanunţată. Preşedintele american a declarat că acesta este o zi istorică pentru omenire.
Osama bin Laden a murit, iar trupul său a fost recuperat de către autorităţile SUA, au declarat oficialii americani în noaptea de duminică.
Este o realizare majoră pentru Obama şi echipa sa de securitate naţională, care au îndeplinit obiectivul exprimat de predecesorul lui Obama, George W. Bush, de a aduce în faţa justiţiei conducătorul atacurilor din 11 septembrie 2001.
Oficialii Statelor Unite au anunţat, după căutarea în zadar a liderului al Qaeda de la dispariţia acestuia din Afganistan, în 2001, că Osama bin Laden este mort iar trupul acestuia se află în posesia SUA .
Potrivit unui înalt oficial amercian, citat de CNN, Osama bin Laden a fost ucis de către forţele americane într-un conac din afara capitalei pakistaneze, Islamabad, împreună cu alţi membri ai familiei.
CNN, Osama ben Laden a fost ucis în Afganistan iar NBC News raportează că Osama Bin Laden se afla în Pakistan când a fost ucis de o rachetă americană.
Preşedintele american, Barack Obama, va anunţa acest lucru în scurt timp, într-o conferinţă de presă neprogramată. Sursa :Adevarul.ro

0 Response to "Osama bin Laden a murit, iar SUA deţin cadavrul"

Trimiteți un comentariu