Secretarul Trezoreriei americane: SUA nu vor intra niciodată în incapacitate de plată

În ciuda negocierilor acerbe din Congresul american pentru creşterea plafonului de îndatorare a statului, SUA nu vor intra niciodată în incapacitate de plată, a declarat secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner.

Potrivit Reuters, Timothy Geithner şi-a exprimat convingerea că nu se va permite ajungerea la colaps.
"Să spun foarte clar: Ţara aceasta nu va intra niciodată în incapacitate de plată. Congresul va face ceea ce a făcut întotdeauna, adică va aproba plafonul de îndatorare. Aşa că planul nostru este ca legislativul să aprobe creşterea îndatorării, planul de rezervă este tot acesta, iar rezerva rezervei la fel", a explicat secretarul Trezoreriei americane.
Statele Unite au atins la începutul săptămânii trecute nivelul maxim de îndatorare stabilit de Congres la 14.294 miliarde de dolari. Pentru a nu se intra în blocaj financiar, Trezoreria a apelat la fondurile federale de pensii.
Aceasta este una din măsuri pe care Trezoreria le poate utiliza pentru a putea să-şi poată onora în continuare obligaţiile financiare, inclusiv datoriile.
Pe de altă parte, Trezoreria americană a avertizat că dacă nu se va ajunge la un acord asupra îndatorării, va rămâne "fără spaţiu de manevră" până în 2 august.
Sursa : Adevarul.ro

0 Response to "Secretarul Trezoreriei americane: SUA nu vor intra niciodată în incapacitate de plată"

Trimiteți un comentariu