Rusia prezinta cea mai puternica arma electromagnetica

Rusia a prezentat, la Ekaterinburg, o arma electromagnetica, botezata Nike, despre care sustine ca este cea mai puternica de acest tip din toate timpurile, capacitatea sa echivaland cu o bomba atomica, relateaza Pravda. Desi dispozitivul genereaza o putere imensa, de miliarde de watti, are dimensiuni reduse pentru un asemenea generator. Potrivit publicatiei, este deja un lucru cert ca “Nike”, numita asa dupa zeita greaca a victoriei, nu va fi folosita numai de industria apararii, ea putand avea numeroase alte aplicabilitati. Intre timp insa, oficiali ai armatei ruse au cerut deja dotarea trupelor cu astfel de dispozitive.

Potrivit cercetatorilor rusi, noul dispozitiv este capabil sa imite lovitura unui fulger sau chiar a unei explozii nucleare. In ciuda uriasei sale puteri, Nike are insa o dimensiune extrem de mica, putand fi asezata chiar si pe o banala masa. “Dispozitivele care genereaza o asemenea putere – de miliarde de wati – aveau inainte dimensiuni foarte mari”, a amintit Gennady Mesyats, director al Institutului de Fizica Lebedev si viceprsedinte al Academiei Ruse de Stiinte, explicand ca, spre deosebire de inaintasele sale, Nike este un dispozitiv extrem de compact. Niciodata pana acum, noteaza Pravda, un dispozitiv atat de mic nu a putut genera impulsuri electromagnetice a caror capacitate poate fi comparata cu cea a unei uriase hidrocentrale. In plus, Nike are avantajul de a putea fi folosita practic oriunde. Inventia le va permite printre altele specialistilor sa creeze telescoape radar de generatie noua, trezind deja interesul departamentelor apararii.
Noile generatoare pot fi insa folosite si pentru a verifica stabilitatea unor sisteme energetice de mari dimensiuni. In plus, cercetatorile utilizate pentru crearea noului dispozitiv pot fi folosite si pentru dezvoltarea unor arme electromagnetice. “Nimeni nu a mai studiat pana acum efectele bioogice ale unor asemenea impulsuri. este evident ca ele afecteaza echipamentul electronic care se afla in apropiere”, a declarat pentru Pravda Mikhail Yalandin, specialist al Institutului de Electrofizica.
Sursa : Dincolo-de-limite.blogspot.com

0 Response to "Rusia prezinta cea mai puternica arma electromagnetica"

Trimiteți un comentariu