Vaticanul crede şi în extratereştri

Dacă există viaţă şi pe alte planete, este tot creaţia lui Dumnezeu, spune consilierul Papei Benedict al XVI-lea.

„Este posibil ca viaţă să existe şi pe alte planete“, consideră reverendul Jose Gabriel Funes, preot iezuit în vârstă de 45 de ani, care se află în fruntea Observatorului Astronomic al Vaticanului şi îi este consilier Papei Benedict al XVI-lea. Potrivit Reuters, într-un interviu publicat marţi în ziarul Vaticanului, intitulat „Extraterestrul este fratele meu“, Funes a declarat că numărul mare de galaxii şi de planete din univers îi îndreptăţeşte pe oameni să-şi imagineze că viaţa s-a dezvoltat şi în alte locuri: „Într-un univers atât de mare nu poţi exclude această ipoteză“.
El a subliniat însă că extratereştrii nu reprezintă o piedică în calea credinţei în Dumnezeu: „Tot aşa cum pe Pământ există o multitudine de creaturi, unele fiinţe create de Dumnezeu, poate chiar inteligente, ar putea popula alte planete.
Asta nu intră în contradicţie cu credinţa noastră, deoarece nu putem pune limite libertăţii creative a lui Dumnezeu“.
„De ce să nu vorbim despre un «frate» extraterestru?“, s-a întrebat retoric astronomul-şef. „Ar fi şi el o componentă a creaţiei“, a adăugat el. Funes a subliniat în continuare chiar posibilitatea ca rasa umană să fie „oaia pierdută“ a universului. „Ar putea exista alte fiinţe care au rămas pe deplin prietene cu creatorul lor“, a semnalat Funes. În acest caz, ele n-au comis păcatul originar, ca oamenii, şi astfel nu au nevoie de mântuire.
De cealaltă parte, dacă şi alte forme inteligente de viaţă au luat-o pe căi greşite, la fel ca rasa umană, atunci întruparea (revenirea pe Pământ a lui Iisus, pentru a răscumpăra păcatele oamenilor) le va ajuta şi pe acestea, deoarece „întruparea este un eveniment total unic“, după cum a explicat Funes, citat de MEDIAFAX.
În calitate de astronom, el a spus că cea mai plauzibilă teorie care înfăţişează naşterea universului este cea a Big-Bang-ului, însă este de părere că nici această explicaţie nu pune piedici credinţei în Dumnezeu. „Dumnezeu este creatorul lumii. Există un plan în spatele creaţiei. Nu suntem copiii unui accident. Dumnezeu este creatorul universului, iar noi nu suntem produsul unei întâmplări, ci copiii unui părinte bun, care are în minte un proiect de iubire pentru noi“, a declarat Jose Gabriel Funes, argentinian de origine.
Voluntariat în căutarea lui E.T.

5 milioane de computere din întreaga lume şi-au reunit forţele pentru detectarea civilizaţiilor extraterestre din univers. Proiectul SETI@home, pentru care aceste computere rulează voluntar, analizează datele provenite de la cel mai mare radiotelescop mondial (Arecibo, în Puerto Rico), care caută dovezi ale unor transmisii radio realizate de extratereştri. Universitatea Barkley, aflată în spatele iniţiativei, a divizat întregul efort şi a distribuit prin Internet programe care să fie rulate pe calculatoarele voluntarilor. Lansat în 1999, SETI@home a realizat până în acest moment echivalentul a peste 19 miliarde de ore de calcul.
„Omuleţii verzi“ au vizitat deja Terra
Ministerul Apărării britanic a făcut publice dosarele secrete privind OZN-urile şi fenomenele paranormale.
Se pare că oamenii şi alte fiinţe din univers s-au intersectat deja, iar punctul de intersecţie este Terra, potrivit a opt rapoarte secrete privind fenomenul OZN, făcute publice luni de către Ministerul Apărării britanic. În următorii patru ani, Marea Britanie va desecretiza 160 de dosare care au ca subiect obiectele zburătoare neidentificate, dosare alcătuite între anii ’50 şi 2007.
Primele opt rapoarte scoase la lumină, datând din perioada 1978 – 1987, sunt disponibile pe site-ul Arhivei Naţionale Britanice, potrivit NewScientist. În ele se regăsesc atât poveşti greu de crezut cu omuleţi verzi, cât şi mărturii venite din partea unor poliţişti şi piloţi de avion.
Într-unul dintre rapoarte este relatată tentativa a trei controlori de trafic aerian neexperimentaţi de a intra în vorbă cu un OZN care aterizase pe pista de rulare din faţa turnului de control în care se aflau. Incidentul s-a petrecut pe 19 aprilie 1984, pe un aeroport din estul Angliei, care găzduia două piste de rulare, numite 21 şi 27.
Potrivit datelor relatate, cei trei coordonau un avion uşor care se pregătea să aterizeze pe pista 22, când au observat o lumină care se apropia de cealaltă pistă. Obiectul neidentificat a atins razant pista, apoi s-a îndepărtat cu o viteză incredibilă, într-o ascensiune aproape verticală. Cei trei au descris obiectul ca fiind „un glob strălucitor de lumină argintie“. „Martorii doresc să rămână sub anonimat, pentru ca integritatea lor să nu fie pusă sub îndoială“, se mai menţionează în raport, după cum citează „The Telegraph“.
Au mai existat cazuri în care reprezentanţi ai industriei aviatice au văzut OZN-uri, printre ele numărându-se un echipaj al unui elicopter Sea King care a înregistrat pe radar, în septembrie 1985, două obiecte care se deplasau cu aproape 6.500 de kilometri pe oră.
Un an mai devreme fusese rândul a trei poliţişti londonezi să dea nas în nas cu un posibil obiect extraterestru. Chemaţi în legătură cu un obiect suspicios care îşi făcuse apariţia pe cer, ei au putut observa „o lumină intermitentă, cu o cupolă deasupra şi una dedesubt“, la care s-au uitat cu ajutorul unui binoclu.
„L-am observat timp de o oră. În această perioadă s-a deplasat haotic în lateral, în sus şi-n jos, dus-întors, fără să se aventureze prea departe de punctul iniţial“, au declarat poliţiştii, care au şi desenat obiectul. O declaraţie şocantă este cea a unui cuplu din nord-estul Angliei, ai cărui membri au susţinut că ar fi vizitat o serie de baze britanice ale unor extratereştri de culoare verde. La fel de bizară este povestea unui alt concetăţean, care a povestit că nişte extratereştri i-au îngăduit să le viziteze nava.
„În multe dintre cazurile în care sunt zărite OZN-uri este vorba de erori de percepţie a unor avioane şi meteoriţi. Cu toate astea, unele cazuri sunt foarte greu de explicat“, a declarat un fost angajat al Ministerului Apărării britanic, Nick Pope, care s-a ocupat de investigarea aşa-ziselor fenomene paranormale timp de 21 de ani.
Francezii, cei mai curioşi
Mai harnici decât britanicii, în desecretizarea informaţiilor despre OZN-uri au fost vecinii lor de peste Canalul Mânecii, francezii. În primăvara anului trecut, Agenţia spaţială franceză a scos la iveală 30 de ani de monitorizări ale obiectelor zburătoare, pe care le-a postat pe site-ul oficial.
Au rezultat peste 100.000 de pagini care ating înălţimea unui bloc de trei etaje. Documente îndosariate de francezi cuprind procese-verbale ale jandarmeriei, schiţe ale martorilor, dar şi secvenţe audio şi video care însumează în total 1.600 de observaţii, reunite în 3.000 de procese-verbale la care au contribuit peste 6.000 de martori. Numai 10% dintre cazuri au putut fi explicate în totalitate.
În SUA, desecretizarea se face mai anevoios, documentele fiind scoase la lumină pe rând, pe baza legii accesului la informaţii. Peste Ocean, studiile au început încă din anii ’40, fiind dirijate de guvern, în timp ce în Spania anchetele au fost iniţiate de armată. În fosta URSS, demersul a fost făcut de serviciile secrete, iar în Chile, curajul a aparţinut societăţii civile.
Sursa Cotidianul.ro

0 Response to "Vaticanul crede şi în extratereştri"

Trimiteți un comentariu