Un mega-virus va lovi planeta in 2011

Un mega-virus va lovi planeta in 2011
Dupa gripa aviara, cea porcina, dupa rectiile visrusului West Nile, auparut o serie de infectii rezistente la antibiotice. Atat de rezistente incat nu numai ca virusii au invatat cum sa le ocoleasca, dar au izbutit sa sufere mutatii la cateva minute dupa ce antibioticul a fost injectat in corp. Mai mult, in ultima vreme, mutatiile au condus la un super virus, care care are o rata a mutatiilor de cateva zeci, sau sute pe zi. Cercetatorii averizeaza ca acest super-virus care deja exista in China, unde au fost semnalate primele cazuri, se va transforma in 2011 intr-un mega-virus.
Reactiile medicale si stiintifice sunt din cele mai diverse. O parte din specialisti considera ca se poate dezvolta un vaccin, altii ca e imposibil, datorita ratei ridicate a mutatiilor si a faptului ca virusul are o tulpina noua, multipla, provenita de la cei mai periculosi virusi care au lovit Terra vreodata. Fireste, adeptii teoriei conspiratieisustin si de aceasta data ca mega-virusul este o creatie de laborator, facut sa scape in exterior cu scopul de a spori veniturile industriei Pharma. Altii sustin chiar ca este vorba despre un plan de exterminare mondiala si ca se doreste reducerea populatiei Pamantului la numai doua miliarde de oameni.
Circa 50 de cazuri de infectare cu super-virusul NDM-1 au fost deja identificate in Marea Britanie, dar infectii similare au mai fost detectate si in Australia, Canada, Japonia, Danemarca, Suedia si Statele Unite. Cercetatorii din toata lumea considera ca acest super-virus ar putea deveni o grava problema de sanatate la nivel global. Nascut in sud-estul Asiei si raspandit rapid in intreaga lume, super-virusul rezistent la antibiotice provoaca stari febrile foarte puternice, care duc la deces. NDM-1 este o gena transportata de anumite bacterii devenite rezistente la medicamentele prescrise in mod obisnuit, dar si la antibioticele utilizate in situatii critice (infectii cu Esterichia coli si pneumonie cauzata de Klebsiella ).
Potrivit cotidianului China Daily, Ministerul Sanatatii din Pechin va crea un network pentru monitorizarea celor mai mari spitale din tara pana la finele anului, in vederea determinarii gradului de amploare a expansiunii virusului. Riscul declansarii pe neasteptate a unei epidemii este mare tinand cont de vastitatea teritoriului si de numarul ridicat al turistilor care intra si ies din China. De asemenea, pericolul infectarii este agravat si de o tendinta catre abuzul de antibiotice a cetatenilor chinezi, una dintre cele mai mari probleme de sanatate publica in aceasta tara: antibioticele trateaza infectiile cu bacterii, dar nu sunt suficiente pentru blocarea celor de origine virala precum gripa si raceala. Pare ca virusul se hraneste cu antibiotice.
Chestiunea este cu mult mai grava intrucat NDM-1 deja a suferit mutatia in NDM-2, care va lovi in aceasta toamna-iarna si va avea o explozie in 2011. In China au fost depistate doua cazuri, ambele care au condus la dces, iar bolnavii n-au putut fi tratati cu niciun antibiotic. Virusul are o tulpina multipla si sufera mai multe mutatii simple intr-un interval de 24 de ore, ceea ce-i ingrijoreaza pe specialisti: “Este de zeci de ori mai periculos si mai mortal decat ultima mutatie a virusului porcin, de o suta de ori decat cel al gripei de Hong-kong sau Pekin, poate fi comparabil doar cu cel al gripei spaniole care a decimat populatia la inceputul secolului trecut. Este la fel de mortal ca o epidemie de ciuma sau holera”, a spus Stan Luskarwille, virusolog britanic.
Sursa : Agentia.org

1 Response to "Un mega-virus va lovi planeta in 2011"

  1. wwe svr says:

    Antibioticele nu au efect asupra virusilor. Informatia aceasta este cunoscuta de toate cadrele medicale.
    Virusii sunt entitati semibiologise care se inmultesc in interiorul celulelor fiintelor vii folosindu-se de informatia genetica (ADN sau ARN) pentru pentru ce ei nu au un set complet de gene fiind foarte mici.

Trimiteți un comentariu