Romania, cea mai mare posibilitate de izbucnire de revolte sociale din UE


Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste o posibila razvratire a populatiei, iar Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR anunta ca nu iesim din criza mai devreme de doi sau trei ani.
Romanii ar putea iesi din recesiune in 2011, insa criza nu va fi depasita mai devreme de doi – trei ani, a afirmat, la Adevarul in secunde, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.
“Din pacate, noi nu putem sa spunem ca populatia va simti in propriile case cresterea economica, in acest an sau anul viitor”.
Cotidianul Wall Street Journal, citat de mondonews.ro, plaseaza tara noastra in prima jumatate a clasamentului tarilor cu cea mai mare posibilitate de izbucnire a unei revolte sociale.
Kenya si Camerun conduc topul celor 85 de state unde sunt posibile astfel de manifestari, urmate de Pakistan, Nigeria si Indonezia. Romania este pe locul 37 in clasamentul general si pe primul loc in Uniunea Europeana, inaintea Rusiei, Lituaniei sau Letoniei.
Clasamentul a fost calculat in functie de gradul de nedreptate socială din tara, capacitatea populatiei de a face opozitie civila si dorinta oamenilor de a iesi la proteste.
Sursa : ziuaonline.ro

0 Response to "Romania, cea mai mare posibilitate de izbucnire de revolte sociale din UE"

Trimiteți un comentariu