George Soros, omul din spatele revoluției din Egipt?


Nu cu mult timp în urmă, investitorul american de origine maghiară George Soros a scris un editorial în Washington Post în care scria că președintele american ar trebui să fie atent la dorința egiptenilor, care cer demnitate și democrație.
Site-ul hamsayeh.net spune că Soros a făcut această afirmație pentru că el însuși are de câștigat de pe urma plecării lui Hosni Mubarak.
Care este legătura dintre George Soros, Hosni Mubarak și revoluția din Egipt? Site-ul explică faptul că Mohamed ElBaradei, liderul opoziției egiptene este omul lui George Soros.
Mai precis, acesta a făcut parte boardul “International Crisis Group”, grup înființat chiar de George Soros.
International Crisis Group se descrie ca fiind o organizație non-guvernamentală. non-profit, independentă, care are ca scop prevenirea conflictelor mortale. Ar fi un regres major dacă Statele Unite i-ar sprijini fie pe preşedintele egiptean Hosni Mubarak, fie pe vicepreşedintele Omar Suleiman pentru a conduce un guvern de tranziţie, a declarat Mohamed ElBaradei.
Laureatul premiului Nobel pentru Pace Mohamed ElBaradei a afirmat de curând că nu va candida la preşedinţia Egiptului în cadrul următoarelor alegeri.
Supranumit de revista Times “omul care a spart banca Angliei”, Soros este cel care a fost acuzat în 1997 că a prăbuşit moneda Malaieziei, pentru propriile sale tranzacţii. Mai mult, în Thailanda, investitorul nu este cunoscut ca filantrop datorită fundaţiei sale umanitare, dar este branduit ca un “criminal de război economic, care suge sângele oamenilor”.  Sursa : Capital.ro

0 Response to "George Soros, omul din spatele revoluției din Egipt?"

Trimiteți un comentariu