Oficial rus: Google este vinovat de tensiunile din Egipt

Vicepremierul rus Igor Secin a acuzat Google ca a contribuit la tensiunile din Egipt, "agitand spiritele", care au dus in cele din urma la alungarea liderului egiptean Hosni Mubarak.

"Uitati ce au facut in Egipt, acei foarte bine plasati manageri de la Google; ce manipulare a energiilor umane a avut loc acolo", a spus Secin intr-un interviu pentru Wall Street Journal, citat de Reuters.

Un comentariu atat de ferm din partea unuia dintre oamenii de incredere ai premierului Vladimir Putin este un semnal clar de ingrijorare tot mai mare in privinta existentei unui nucleu dur in Rusia, care vizeaza tot mai mult rolul internetului in protestele care au marcat intreaga lume araba.

Secin nu a dat detalii suplimentare cu privire la eventuale restrictii. In tot cazul, directorul executiv al Google, Wael Ghonim, a devenit un erou improbabil al revoltei in Egipt, care ar fi dus la alungarea lui Mubarak.

Spre deosebire de televiziunea de stat, Internetul in Rusia este remarcabil de liber si este locul in care se gasesc multe critici si remarci sarcastice la adresa lui Putin, a presedintelui Dmitri Medvedev si a intregii elite ruse.

Rusia a rezistat pana in prezent tentatiei de a introduce restrictii pe Internet, dar analistii spun ca exista un nucleu dur apropiat de Putin care ar dori sa impuna controale similare celor din China.

Presedintele chinez Hu Jintao a cerut sambata masuri guvernamentale stricte in privinta internetului si a avertizat liderii Partidului Comunist ca tara se confrunta cu adancirea conflictelor sociale care ar putea testa abilitatea partidului de a mentine un control ferm. Sursa : Hotnews.ro

0 Response to "Oficial rus: Google este vinovat de tensiunile din Egipt"

Trimiteți un comentariu