California, amenintata de o furtuna apocaliptica

furtuna_CaliforniaStatul american California ar putea fi lovit de o superfurtuna, iar din cauza inundatiilor pagubele produse ar fi intre 300 si 400 de miliarde de dolari, se arata intr-un raport intocmit de peste 100 de oameni de stiinta si experti, citat de yahoonews.com. Potentiala scala de distrugeri in urma furtunii este de patru-cinci ori mai mare decat cea provocata de un cutremur puternic. Suna a scenariu de film apocaliptic, dar oamenii de stiinta de la Geological Survey au atentionat autoritatile federale si locale ca studiile geologice indica faptul ca astfel de superfurtuni au mai avut loc in trecut.
In urma cu 150 de ani, inundatiile au distrus sute de kilometri patrati din Central Valley. Cele din 1861-1862 au fost atat de cumplite incat capitala statului a fost mutata la San Francisco. Dar catastrofe au mai fost si in 212, 440, 603, 1029, 1418 sau 1605.
Acum, riscul este crescut din cauza cresterii temperaturilor. Conform estimarilor oamenilor de stiinta, cea de acum ar putea dura 40 de zile, iar cantitatea de apa care ar curge din cer ar fi echivalenta cu debitul a 50 de rauri Mississippi varsate in Golful Mexic.
Oficialii federali si cei ai statului au stabilit, saptamana trecuta, sa organizeze o conferinta de urgenta pentru a lua masuri in cazul ca o superfurtuna va lovi California. Sursa : Ziuaonline.ro

0 Response to "California, amenintata de o furtuna apocaliptica"

Trimiteți un comentariu