Cum s-a desfăşurat întâlnirea SOCIETĂŢII SECRETE DE PE WALL STREET şi cine sunt noii ei membri


Membrii elitistei frăţii bancare Kappa Beta Phi, fondată chiar înaintea prăbuşirii bursei de acţiuni în 1929, s-au întâlnit pe 13 ianuarie, la luxosul hotel St. Regis, din Manhattan

Un bărbat chel, îmbrăcat în smoching, intră în hotelul St. Regis, murmură ceva către uşier şi este condus către un lift. O femeie cu o pălărie de dimensiunea unui lampadar îi urmează, apoi un bărbat în pardesiu, care îşi linge buzele în timp ce înaintează sub tavanul pictat cu heruvimi goi, scrie Bloomberg, oferind detalii despre cea mai recentă întâlnire a societăţii secrete de pe Wall Street, care a avut loc pe 13 ianuarie.
Dacă în 1930 cina consta în friptură de vită, săptămâna trecută cei mai importanţi bancheri din Statele Unite ale Americii au avut pe masă salată de homar, creveţi, cârnăciori în foietaj, cotlete de miel şi îngheţată de fistic. Totodată, în 1954, taxele plătite de membrii societăţii erau de aproximativ 30 de dolari. Astăzi unul dintre cei care fac parte din Kapp Beta Phi spune că nu ştie care sunt costurile actuale, adăugând plictisit că nu el, ci contabilul a scris cecul.

Neofiţii, responsabili cu întreţinerea atmosferei
Bloomberg citează două persoane care au luat parte la ceremonia anuală a societăţii secrete şi care au declarat, sub protecţia anonimatului, că printre noii membri se numără Josh Harris, senior managing director la Apollo Global Management LLC, aflat în topul Forbes al miliardarilor, şi Paul Parker, directorul de fuziuni şi achiziţii al Barclays Capital, care a condus înainte de asta M&A pentru Lehman Brothers Holding Inc. Ca întotdeauna, neofiţii au fost responsabili cu întreţinerea atmosferei, mai scrie Bloomberg, adăugând că Parker a prezentat un filmuleţ, făcut cu ani înainte, care îi înfaţişa pe foştii lui colegi de la Lehman încărcând o capsulă a timpului.
Potrivit publicaţiei citate, cu mulţi ani în urmă, în timpul unui ritual de iniţiere, James Cayne, mare om de afaceri şi jucător de bridge de talie mondială, ar fi trebuit să poarte o rochie şi să recite un poem despre jucătorii de bridge care sunt executivi slabi. Cayne a declarat pentru Bloomberg că a făcut parte din această societate, dar nu-şi aminteşte să fi purtat rochie sau să fi citit un poem despre bridge.
În 1930, societatea secretă era publică
Potrivit unui articol publicat în Wall Street Journal, Kappa Beta Phi este condusă în acest moment de Alfred E. Smith IV, iar printre membrii ei se află personalităţi de marcă precum Michael Bloomberg, primarul New York-ului şi Jon Corzine, fostul guvernator al statului New Jersey.
Alfred E. Smith IV

Totodată, membrii societăţii secrete au diferite titluri şi grade în interiorul acesteia, mai arată Wall Street Journal. Purtătorii de cuvânt ai Appolo şi Barclays au refuzat să facă orice comentariu referitor la evenimentul de pe 13 noiembrie, iar e-mailurile trimise de către jurnalişti membrilor Kappa Beta Phi înaintea ceremoniei au rămas fără răspuns, precizează Bloomberg.
Michael Bloomberg, primarul New York-ului

Însă Kappa Beta Phi nu a fost de la bun început atât de timidă în faţa publicului larg. În martie 1930, de pildă, la puţină vreme de la înfiinţarea grupului, articole din Wall Street Journal făceau publice numele membrilor vechi dar şi pe cel al noilor intraţi în societate, despre care se scria că au făcut lucruri “serioase şi valoroase pentru a câştiga aprobarea comitetului de conducere”. 
Sursa : Gandul.info

Jon Corzine, fostul guvernator al statului New Jersey

0 Response to "Cum s-a desfăşurat întâlnirea SOCIETĂŢII SECRETE DE PE WALL STREET şi cine sunt noii ei membri"

Trimiteți un comentariu