Gripa porcină revine în Europa de Est

Mai multe focare de gripă porcină au fost  depistate în ultimele săptămâni în Europa. După ce, în Anglia şi Scoţia, la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lui ianuarie, s-au înregistrat zeci de cazuri de decese cauzate de infectarea cu virului AH1N1, Europa de Est anunţă un nou val de contaminare.
Autorităţile din Serbia au anunţat, marţi, primul deces cauzat de gripă, chiar la porţile României, în Banatul Sârbesc. Alte trei persoane se află în stare critică.
Săptămâna trecută, o persoană infectată cu virusul H1N1 a decedat în Muntenegru, unde au fost înregistrate alte şapte persoane contaminate, în timp ce în Albania, cel puţin 17 persoane au fost infectate cu H1N1, anunţă Agerpres.
În Croaţia, unde trei persoane şi-au pierdut deja viaţa din cauza gripei A/H1N1/, virusul a fost identificat la circa 300 de persoane. Şi, în Bosnia, două persoane au murit, iar în jur de 20 care prezentau simptome ale îmbolnăvirii cu această gripă virală au fost spitalizate săptămâna trecută la Sarajevo, Tuzla şi Banja Luk.
Numărul cazurilor de gripă porcină este în creştere şi în opt regiuni ruse, printre care Moscova.
Trei victime s-au înregistrat şi în România, în ultimele tri zile. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani din Iaşi, o femeie de 29 de ani din Târgu Frumos şi o tânără însărcinată în luna a şaptea, în vârstă de 23 de ani, din Ploieşti.
Gripa provocată de virusul A/H1N1, declarată prima pandemie a secolului al XXI-lea în 2009, a provocat moartea a aproape 19.000 de persoane în ultimii doi ani, bilanţul fiind mult inferior celui al gripelor sezoniere, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).  Sursa : realitatea.net

0 Response to "Gripa porcină revine în Europa de Est"

Trimiteți un comentariu