VIDEO Imaginile cu primul avion de vanatoare invizibil din China, comentate de presa de stat de la Beijing. “O miscare calculata”, cred expertii

Presa de la Beijing a comentat miercuri, pe larg, imaginile publicate recent de un site neguvernamental chinez cu avionul de vanatoare invizibil Chengdu J-20, realizat pentru armata din China, relateaza agentia UPI. Potrivit AP, imaginile care par sa infatiseze un prototip al aparatului de lupta, au fost discutate miercuri de presa de stat din China, o miscare care intareste informatiile potrivit carora programul de dezvoltare al aviatiei militare chineze avanseaza mai repede decat se preconiza.
Versiunile in limba chineza si engleza ale publicatiei Global Times au prezentat pe larg, in prima pagina, imagini ale avionului J-20 si au relatat discutiile iscate in media occidentala pe marginea informatiilor despre noul aparat.
Fotografii ale avionului au aparut saptamana trecuta pe un site militar neoficial si pe blogurile unor pasionati de aviatie.
Global Times nu a comentat autenticitatea imaginilor, insa AP scrie ca, tinand cont de faptul ca autoritatile controleaza media oficiala, iar cenzorii nu au sters fotografiile, miscarea de a le prezenta opiniei publice pare sa fi fost una calculata.
AP a incercat sa contacteze Ministerul chinez al Apararii, insa fara succes. Unii comentatori au afirmat ca fotografiile sunt false sau ca aparatele de lupta au fost modificate in Photoshop.
Potrivit informatiilor, imaginile au fost facute la Institutul de Design al Avioanelor Chengdu, in sud-vestul Chinei. Aparatul pare sa fi fost fotografiat in timp se pregatea pentru un zbot test.
Analizele fotografiilor au indicat faptul ca aparatul este mai mare decat orice avion similar rusesc sau american, permitandu-i astfel sa zboare pe distante mai mari si sa transporte armament mai puternic.
Aparatul este considerat similar cu un  Martin F-22 Raptor sau cu Suhoi T-50.
Expertii in domeniul aviatiei au afirmat de ceva vreme ca un avion invizibil chinez este un lucru inevitabil.
Adjunctul fortelor aeriene, He Weirong, afirmase in noiembrie 2009 ca a cincea generatie de avioane de lupta va incepe “in curand” zborurile de incercare si va putea intra in serviciu in 8-10 ani.
Industria aviatica din China, atat cea militara, cat si cea civila, a facut progrese rapide in ultimii ani, insa depinde in continuare la scara mare de importurile de tehnologie.
Sursa  :  Hotnews.ro

1 Response to "VIDEO Imaginile cu primul avion de vanatoare invizibil din China, comentate de presa de stat de la Beijing. “O miscare calculata”, cred expertii"

 1. Blogger says:

  Order a Sparkling White Smiles Custom Teeth Whitening System online and SAVE BIG!
  * 10 shades whiter in days!
  * Results Are Guaranteed.
  * As good as your dentist.
  * Same strength Teeth Whitening Gel as dentists use.

Trimiteți un comentariu