Israelul vrea razboi la scara mare – Armaghedon

Israelul vrea razboi la scara mare - Armaghedon
Iata cum o dezvaluire majora se face la inceputul acestui an si pe fondul documentelor diplomatice publicate de Wikileaks. Seful Statului Major israelian, Gabi Ashkenazi, a transmis unei delegatii a Congresului american, la sfarsitul lui 2009, ca se pregateste de “un razboi la scara mare” in Orientul Mijlociu, potrivit unor mesaje diplomatice obtinute de WikiLeaks.
“Pregatesc armata israeliana de un razboi la scara mare, pentru ca este mai usor sa il reduci la o operatiune mica decat invers”, a declarat generalul Ashkenazi, citat intr-o telegrama a ambasadei americane la Tel Aviv, datata 15 noiembrie 2009 si publicata duminica de cotidianul norvegian Aftenposten. Israelul se pregatea atunci pentru un razboi major. Dar si acum, Israelul este gata de atac in acelasi razboi, practic nimic nu s-a schimbat.
“Israelul e pe picior de razboi si asteapta doar aprobarea NATO si a ONU ca sa se declanseze. Iranul nu e decat o tinta. In caz ca se va intampla, iar mie toate date imi spun ca se va intampla, atunci va fi inceputul unui razboi catastrofal, care nu va cuprinde numai orientul mijlociu, ci si pe cel indepartat, zona Coreea de Nord, va avea repercursiuni in Europa dar si in Africa, va fi un veritabil Armaghedon”, declara Eugene Sinclair, specialist mililitar al Stratfor. “Documentele Wikileaks nu schimba situatia. Conflictul este pe cale sa inceapa, iar Israelul este si acum pe picior de razboi”, afirma si Ryan McNeal, de la Military Today.  Sursa: Agentia.org

0 Response to "Israelul vrea razboi la scara mare – Armaghedon"

Trimiteți un comentariu