Facebook: Socializare sau spălare de creier ?

Oamenii se sinucid pe Facebook. Se numeşte “reţea de socializare”. O puzderie de indivizi intră în reţea şi se simt “integraţi”. Într-un grup, într-o comunitate. Aici îşi pun pozele de la nuntă, de la botez, din concedii. Şi îşi fac iluzii că le arată unora care le preţuiesc. De partea cealaltă, “prietenii” se uită la ele ca voyeurii, cărora li se permite să vadă pe gaura cheii momentele intime.Simte însă cineva ceva? Încearcă cineva cu adevărat vreun sentiment?
Facebook
De unde “prietenie”? Atât de ieftin a ajuns acest cuvânt? Fericit cel ce are doi-trei prieteni! De unde sute sau mii, doar pentru că nişte damblagii intră să-ţi vadă pozele pe care tu, cocoş plin de tine, le pui pe Facebook, de la tăierea de moţ a ăluia mic? Sau din concediul din Antalia? Sau de la petrecerea de majorat? Ca să vadă lumea ce lume bună a venit la tine. Ce gagică ţi-ai tras. În ce locuri exotice îţi permiţi să te întinzi.
Izolarea a ajuns o industrie. Oamenii plătesc pentru iluzia socializării. E plină strada de puşti cu căştile în urechi, care nu aud nimic din ce se întâmplă în jurul lor. Jocurile pe calculator sunt terenul celor care fug de realitatea cenuşie şi rece: aici ei sunt eroi, dincolo, în lumea reală, luzări. Jocurile pe calculator înlocuiesc şi compensează viaţa reală: spală şeful pe jos cu mine, lasă că împuşc şi eu câteva sute de ticăloşi la “Call of Duty”!
Căldura căminului, a familiei, a întâlnirilor vesele cu prietenii, e înlocuită de alde Facebook. Sinistră farsă!  Sursa : ziuaveche.ro

Aveţi conturi pe reţelele de socializare?

V-aţi întâlnit vreodată, faţă în faţă, cu unul dintre “prietenii” de pe Internet?

În momentele grele ale vieţii, v-aţi baza pe prietenii de pe Internet?

Confruntat cu o situaţie dificilă în viaţa reală, v-aţi simţit tentat să reacţionaţi ca unul din eroii din jocurile favorite? Sau aţi băgat capul la cutie, pentru că sunteţi Superman numai pe calculator?

Este izolarea o direcţie spre care ne împinge lumea modernă?

Ne face izolarea mai vulnerabili în faţa hegemonismului mondialist?

1 Response to "Facebook: Socializare sau spălare de creier ?"

  1. Blogger says:

    Do you need free Twitter Followers?
    Did you know that you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

Trimiteți un comentariu