Coreea de Nord ameninta cu arsenalul nuclear! Coreea de Sud se pregateste

Soldati sud-coreeni

Tensiunea atinge cote alarmante in peninsula coreeana. Dupa numeroase atacuri ale Nordului, acum Sudul ignora apelul comunistilor la incetarea pregatirilor militare. In replica, Phenianul ameninta cu un razboi nuclear.

Cooperarea americano-sud-coreeana ar putea declansa un razboi nuclear in Asia de Sud-Est, dupa ce Coreea de Sud a inceput manevrele militare si nu le-a oprit la cererea Phenianului, scrie Associated Press.
Nord-coreenii au bombardat in urma cu trei saptamani insula Yeonpyeong, iar de atunci pana acum, Coreea de Sud face exercitii militare comune cu Statele Unite ale Americii.
Manevrele navale efectuate de Sud se vor desfasura saptamana aceasta, de luni pana vineri, in 27 de zone.
Un comandant al Statului Major sud-coreean spune ca nu este nimic amenintator la adresa cuiva si ca de fapt aceste exercitii sunt manevre de rutina care nu au loc in apropierea granitei maritime disputate de cele doua Corei, unde a avut loc atacul luna trecuta.
Coreea de Nord se va sprijini pe puterea sa nucleara pentru a se apara in fata actiunilor “ostile” ale Statelor Unite si Coreei de Sud, a declarat vineri si ministrul nord-coreean de Externe, Pak Ui Chun, intr-un interviu acordat agentiei ruse Interfax.
Pe 23 noiembrie a fost primul asalt al Nordului, care a vizat o zona civila, de la terminarea razboiului din Coreea (1950 – 1953) incoace.
Dupa atac, Coreea de Sud a organizat exercitii militare comune cu Statele Unite si, de asemenea, a insistat pe exercitii de artilerie, chiar daca Phenianul a atentionat ca o astfel de atitudine va agrava situatia din zona.
Coreea de Nord spune ca aceasta cooperare “nu inseamna altceva decat tradare si ca duce doar la escaladarea tensiunii intre Nord si Sud si ca astfel apar norii negri ai unui razboi nuclear peste peninsula coreeana.” Declaratia este a unui oficial care a preferat sa ramana anonim si a aparut in ziarul Pyongyang.
Nici cealalta parte nu se lasa mai prejos
In semn de unitate, diplomati de top din Coreea de Sud, Statele Unite si Japonia s-au intalnit la Washington saptamana trecuta si au spus ca nu vor relua negocierile cu scopul de a convinge Coreea de Nord sa renunte la programul de arme nucleare pana cand comportamentul tarii comuniste nu se va schimba in aceasta privinta. Sursa : stirileprotv.ro

0 Response to "Coreea de Nord ameninta cu arsenalul nuclear! Coreea de Sud se pregateste"

Trimiteți un comentariu