Secretele bancnotei de un dolar american


dolari44
A venit timpul să stăm puţin relaxaţi şi să analizăm împreună bancnota de 1 dolar american. Probabil că ştiaţi şi voi că această bancnotă are o serie de imagini ascunse şi simboluri misterioase. Să le descoperim împreună, fără să cădem în teorii ale conspiraţiei.
Cât valorează un dolar american?
În primul rând, să vedem cât valorează o bancnotă de dolar. Întrebarea pare simplă, dar răspunsul e destul de complicat. Din 1973, dolarii nu mai au nicio valoare ataşată de ele, adică nu mai sunt exprimaţi de autorităţile guvernamentale în aur, argint sau alte mărfuri. Dolarul are parte de o lege pe teritoriul SUA, prin care o persoană care are datorii îşi poate plăti aceste datorii cu ajutorul dolarilor, iar creditorul trebuie să accepte acest lucru, în caz contrar legea nemairecunoscându-i datoriile.
Apropo, fiecare bancnotă costă guvernul 6,4 cenţi pentru a o tipări.
Din ce tip de hârtie sunt făcuţi dolarii?
Dolarii sunt făcuţi dintr-un amestec de in şi bumbac, ceea ce explică de ce sunt rezistenţi la spălare. Dacă veţi privi atenţi o bancnotă, veţi observa fibre de mătase de culoare roşie şi albastră, de-a lungul bancnotei. Acestea fac parte din măsurile luate împotriva falsificării.
Ce semnifică litera înscrisă în sigiliu pe faţa fiecărei bancnote de dolar?
dolar41
Sigiliul negru, cu o literă mare în mijloc semnifică locul unde Banca Federală Americană a făcut comanda pentru a fi tipărită bancnota. A = Boston, B = New York City, C = Philadelphia, D = Cleveland, E = Richmond, Va., F = Atlanta, G = Chicago, H = St. Louis, I = Minneapolis, J = Kansas City, K = Dallas.
Lângă literă mai apare o cifră, care semnifică poziţia în alfabet a literei. De exemplu, dacă bancnota provine din Dallas, ea va avea inscripţionată litera K şi cifra 11, întrucât K este cea de a 11-a literă din alfabet.
dolar42 
Pe bancnota de 1 dolar pot fi văzute bufniţe sau păianjeni ascunşi?
Mulţi oameni afirmă că pe bancnota de 1 dolar poate fi văzută o bufniţă ascunsă sau chiar un păianjen, în apropierea cifrei “1″. Dar experţii spun că aşa ceva nu există, acolo nefiind decât un punct unde desenul de plasă al marginii variază. Aceasta nu-i va opri pe unii oameni de a asocia această bufniţă cu simboluri masonice, sau cu unele lucruri mai practice, ca de exemplu măsuri împotriva falsificării.
dolar43 
Ce înseamnă “Annuit Coeptis”?
Deasupra piramidei apare expresia “Annuit Coeptis”, care este o expresie în limba latină, şi s-ar traduce “Dumnezeu ne-a ajutat în acţiunea noastră”. Mulţi părinţi-fondatori ai SUA, ca Benjamin Franklin sau George Washington, credeau că Dumnezeu se află în spatele succesului creării Statelor Unite.
Ce semnifică “Novus Ordo Seclorum”?
Sub piramidă se găsesc scrise cuvintele “Novus Ordo Seclorum”, care în latină semnifică “Noua Ordine Mondială”. Charles Thomson, un om de stat implicat în desenul Marelui Sigiliu al SUA, a propus această frază care să semnifice începutul “noii ere americane”, care a apărut în 1776 cu semnarea Declaraţiei de Independenţă.
MDCCLXXVI semnifică anul 1776 în latină, anul independenţei SUA.
Ce semnifică piramida incompletă şi simbolul ochiului Providenţei?
Thomson a explicat că piramida exprimă simbolul puterii şi dăinuirii. El nu a explicat de ce a lăsat piramida neterminată, dar mulţi cred că semnifică faptul că SUA, în anul 1776, era încă într-un stadiu de “ţară neterminată”. Piramida are 13 trepte, numărul coloniilor care au format în 1776 Statele Unite.
“Ochiul Providenţei” este o reprezentare vizuală a cuvintelor Annuit Coeptis, semnificând faptul că Dumnezeu are grijă de noua naţiune născută. Mulţi cred, însă, că acesta este un simbol francmasonic, dar acest ochi este un simbol al vechilor egipteni. Sursa  : Lovendal.net

0 Response to "Secretele bancnotei de un dolar american"

Trimiteți un comentariu