Sărbători tensionate în Asia: Coreea de Sud va efectua 23 de exerciţii militare

Manevre cu muniţie de război vor avea loc în perioada 27-31 decembrie în 23 de locuri diferite, în apropiere de trei coaste ale peninsulei coreene, a anunţat Statul Major.

Coreea de Sud va efectua săptămâna viitoare manevre militare navale în aproximativ 20 de locuri diferite, dintre care niciunul nu este aproape de frontiera maritimă cu vecinul său din Nord, a anunţat duminică armata sud-coreeană.
Manevre cu muniţie de război vor avea loc în perioada 27-31 decembrie în 23 de locuri diferite, în apropiere de trei coaste ale peninsulei coreene, a anunţat Statul Major.
Dar niciunul dintre exerciţii nu se va desfăşura în apropierea frontierei maritime navale cu Coreea de Nord, în Marea Galbenă, potrivit informaţiilor furnizate de armată.
Phenianul contestă frontiera maritimă, denumită Linia de limită nord (NLL), decisă de Naţiunile Unite după războiul Coreei (1950-1953).
“Acest lucru face parte din exerciţiile noastre regulate, implicând forţele terestre, maritime şi aeriene”, a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major, adăugând că Agenţia de stat pentru dezvoltare va desfăşura teste în largul coastei occidentale.
Zona din apropierea Liniei de limită nord a fost teatrul mai multor bătălii navale, în 1999, 2002 şi noiembrie 2009.
În martie 2010, o fregată sud-coreană a fost atacată cu o torpilă în această zonă şi 46 de marinari au murit. O anchetă internaţională a conchis că Phenianul este responsabil, dar acesta a dezminţit.
La 23 noiembrie, artileria nord-coreeană a lansat 170 de obuze în direcţia unei insule sud-coreene la câţiva kilometri de coaste, provocând moartea a patru sud-coreeni.
De o săptămână, Seulul a efectuat numeroase manevre militare.
Sursa : Realitatea.net

0 Response to "Sărbători tensionate în Asia: Coreea de Sud va efectua 23 de exerciţii militare"

Trimiteți un comentariu