Obama are radacini evreiesti!


O noua controversa legata de presedintele ales al SUA, Barack Obama incinge spiritele de la Chicago pana in desertul Galileii. Comunitatea evreiasca din Chicago, orasul care l-a adoptat pe Barack Obama, sustine ca acesta este primul presedinte de origine evreiasca al Americii. Batranii evrei din Chicago isi amintesc acum ca ei l-au crescut pe Obama si nu rateaza nici un moment sa se laude ca au strans bani pentru campania electorala a liderului democrat. Desi in campania electorala s-a tot spus ca Obama ar fi musulman, votul final a demonstrat ca este favoritul comunitatii evreiesti, fiind votat de 78% dintre evrei. “Am spus in gluma ca el va fi primul presedinte evreu. El intelege foarte bine problemele comunitatii evreiesti si situatia din Israel. Cred ca povestea sa de viata reflecta povestea imigratiei evreiesti in Statele Unite”, spune un lider al evreilor din Chicago, citat de The Telegraph.

Tribul pierdut
La mii de kilometri distanta de Chicago, o comunitate de 8.000 de arabi din desertul Galileii, din Israel, este convinsa ca se inrudeste cu Barack Obama. Tribul care l-a pierdut pe Obama isi face veacul in localitatea Bir al-Maksour, dar nu are nici o dovada ca presedintele ales al SUA e al lor. Un membru al consiliului local din orasul israelian a spus ca nu a dezvaluit acest lucru pana acum pentru a nu influenta rezultatul alegerilor din SUA. Acesta spune ca a trimis si o scrisoare familiei Obama in care explica legaturile de familie cu tribul.
Kouchner il gratuleaza
Ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, a împartasit entuziasmul Frantei si al restului lumii fata de alegerea unui presedinte american “mai colorat decât de obicei” si care reprezinta “o speranta formidabila”, relateaza AFP si NewsIn. “Alegerea unui om mai colorat decât de obicei, cu o reprezentare diferita a acestei Americi pe care o iubim, ne-a emotionat foarte mult”, a spus Kouchner. Ceea ce restul lumii si în special Europa asteapta de la noua administratie este “un ton nou, o muzica noua” în relatiile bilaterale, a spus Kouchner.  Aparent fara nici o legatura cu alegerea unui presedinte de culoare la Washington, un lider al gruparii rasiste Ku Klux Klan a fost acuzat de uciderea unei femei care fusese invitata la o ceremonie de initiere. Femeia a fost impuscata mortal in momentul in care a cerut sa plece.  Politia din New Orleans a deschis o ancheta si la adresa altor sapte suspecti.
Femeia ucisa a fost identificata ca fiind Cynthia Lynch, de 43 de ani, din Tulsa, si a fost recrutata de KKK pe Internet si a venit saptamana trecuta pentru initiere.
sursa: Gardianul
Barack Obama la intrunirea anuala a celui mai important for al lobby-ului israelian in SUA,  “The American Israel Public Affaires Committee” (AIPAC) Sursa : Bataiosu.wordpress.com

0 Response to "Obama are radacini evreiesti!"

Trimiteți un comentariu