Uniunea Europeana a Regiunilor, planul Noii Ordini Mondiale

Ocupati cu problemele zilnice, cu scaderea alarmanta a nivelului de trai, cu tema zilei de maine, cu "CRIZA" care ... nu se mai termina ( pentru ca abia a inceput! Iar asta nu se spune...), cetatenii nu iau seama ca li se pregateste .... desfiintarea Statului!
Exista o adevarata "Conspiratie a Tacerii" la nivel oficial, dar ( iar asta e cu adevarat surprinzator!) si la nivelul mass-media care critica actuala putere PDL-UDMR-UNPR-Minoritati....
Intr-adevar, cu toate ca din ianuarie 2009 evenimentele ce vor culmina cu disparitia practica a statului, se precipita, - in Romania ... se tace, pe aceasta tema.

Trocul politic al guvernului Boc:

UDMR a inceput sa carteasca fata de masurile de austeritate si suprataxarea populatiei * Uniunea risca sa isi piarda electoratul * In schimbul voturilor formatiunii, Guvernul Boc da la schimb regionalizarea Romaniei * Boc a afirmat ca Romania trebuie urgent regionalizata * Legea regiunilor, propusa de UDMR a trecut de Parlament in februarie prin acord tacit si lipsa de cvorum ....

Partenerii la guvernare incearca tot felul de solutii sa detensioneze situatia interna. Cei de la UDMR nu mai par atat de dispusi sa treaca prin parlament orice furnizeaza Guvernul Boc, prin legile de austeritate, deoarece maghiarii risca sa-si piarda popularitatea in propriul electorat. Cei de la UDMR, ca si cei de la UNPR au declarat ca au votat masurile doar pentru acest an.

Numai ca intentia guvernului este sa prelungeasca taierea pensiilor si salariilor si in 2011, masura camuflata in noul buget, dar si prin reglementarile Legiilor Pensiilor si Salarizarii, ce vor fi propuse de la 1 ianuarie 2011.

Peste toate, nu este exclus ca in toamna sa se intervina cu alte masuri de suprataxare a populatiei, dar si ample disponibilizari. PDL incearca, asadar, sa imbuneze UDMR, propunand un troc. Iar acesta este bazat pe regionalizarea Romaniei.

Premierul Emil Boc a declarat , dupa discutii cu partenerii la guvernare, ca este nevoie de o reorganizarea administrativ-teritoriala a României, impusa de calitatea de stat membru al UE, în perspectiva utilizarii fondurilor europene, având în vedere ca bugetul comunitar este structurat pe o dezvoltare regionala. Primul ministru a precizat însa ca orice discutie privind reorganizarea trebuie sa aiba în vedere Constitutia României.

"Este nevoie - în opinia premierului Boc - de un acord politic în acest sens. Un astfel de demers are nevoie de votul a doua treimi în parlament."

 Este exact ce am comentat mai devreme. UDMR va vota masurile de austeritate, primind la schimb euroregiunile, intre care si Haghita - Covasna - Mures (Tinutul Secuiesc / Székelyföld), regiunile devenind, conform cerintelor UE autonome, cu un soi de "parlament propriu", administrare proprie, care se bazeaza in principal pe sistemul etnic, si care poate da socoteala direct Parlamentului European in privinta accesarii de fonduri europene, cum este precizat in statutul de dezvoltare al euroregiunilor.

De altfel, cei de la UDMR au si castigat pe jumatate, printr-un proiect de lege al euroregiunilor din Romania, care a trecut de Parlament prin "tradarea PDL", cum a fost comentata la acea vreme in presa.

Proiectul UDMR de formare a regiunilor din Romania si reducerea lor de la 16 la 8 a trecut de Parlament prin aprobare tacita, datorita lipsei de cvorum. Senatorii PSD au acuzat imediat PDL ca proiectul a trecut printr-o manevra a grupului si ca este pretul intrarii UDMR la guvernare, dar si pentru votul maghiarimii acordat lui Traian Basescu in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Ca reactie, destul de slaba, insa, la intentia lui Emil Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a subliniat ca dubla subordonare, asa cum este în prezent, ar trebui eliminata si ar trebui stabilite foarte clar relatiile dintre structurile nationale de decizie si cele regionale. Numai ca orice ar vrea Mircea Geoana, dupa ce legea regiunilor, aprobata tacit, va intra in vigoare, regiunile trebuie structurate dupa cerintele UE.

Deci declaratiile pe care le-au dat liderii UDMR in ziarele maghiare imediat dupa ce legea a trecut de Parlament, ca o victorie a maghiarilor si un prim pas spre autonomie teritoriala bazata pe criterii etnice, incep sa capete contur.

Si cum mortul de la groapa nu se mai poate intoarce, macar sa fie folosit ca troc politic
Liderii europeni s-au pronuntat la Madrid, in favoarea unei strategii economice comune care sa ajute la crearea de noi locuri de munca si care sa duca, in cele din urma, la revenirea statelor membre ale Uniunii Europene din criza economica.

Primul ministru spaniol, presedintele Consiliului European si presedintele Comisiei Europene au subliniat insa ca elaborarea strategiei "Europa 2020", care presupune crearea unui model economic bazat pe competitivitate, depinde in mod direct de o buna cooperare intre toti liderii tarilor aflate in UE si de consensul acestora, crucial pentru ca aceasta strategie sa fie aprobata pana in iunie 2010.


Proiectul presupune si accelerarea implementarii la nivel de politica si a relatiilor economice a euroregiunilor. Acestea vor avea autonomie locala, administratie locala proprie (un soi de consilii locale ca un mini-parlament), dar se vor supune deciziilor luate de Comisia Europeana si de Parlamentul European, prin coordonarea directa a parlamentelor nationale si guvernelor tarilor, care vor deveni un fel de “executiv” al celor doua organisme de varf ale UE.

Proiectul “Europa 2020”, care prevede pe langa strategiile economice si politice la nivel general in intreaga UE si o strategie pentru implementarea comuna a energiilor alternative, eoliene, nucleare, posibilitatea pilelor de combustie cu hidrogen sulfurat din Marea Neagra etc. In fapt, o autonomie totala fata de agentii externi, pe motivul “prin noi insine”.

Noua Europa prevede ca euroregiunile sa devina motorul economiilor si o federalizare a acestora dupa modelul american. Pasul cel mai important este ca prioritatile in formarea euroreginilor vor fi pe criterii de limba comuna. La mai multe euroregiuni va corespunde, ierarhic, un organism executiv pe cat posibil, format pe aceleasi criterii de limba si etnie.


Conceptul va conduce intr-un viitor pe termen mediu la reformarea statelor fata de principiile pe care le cunoastem azi.

In acest caz, de pilda, prin formarea unei euroregiuni din Harghita, Mures si Covasna, aceasta ar putea depinde de Budapesta si nu de Bucuresti.



Bineinteles, Constitutiile statelor membre vor fi armonizate cu aceasta idee, iar tara care va decide prin referendum ca nu este de acord va avea posibilitatea de a iesi din UE.

Dar cu pericolul izolarii totale.

Ca atare, masura din 9 ianuarie 2010 este favorabila principiilor politice ale UDMR, dar si initiativei de formare a Tinutului Secuiesc. Ca un fapt de semnalat este ca  Itszak Balasz, promotorul ideii de Tinut Secuiesc a avut o declaratie ce a starnit scandal.

Acesta a sustinut ca in cadrul noului proiect European, Romania nu va avea incotro si va trebui sa implementeze euroregiunile dupa criterii etnice, ceea ce va determina mult mai rapid decat se asteapta infiintarea Tinutului Secuiesc.
Sursa : Wikileaks.ro

0 Response to "Uniunea Europeana a Regiunilor, planul Noii Ordini Mondiale"

Trimiteți un comentariu