WikiLeaks – o mişcare otrăvită şi propangadistă


WikiLeaks şi fondatorul său, Julien Paul Assange, sunt lucrurile care ţin în tensiune mii de politicieni, de pe întregul mapamond. Site-ul a devenit cunoscut în urma publicării a documentelor secrete despre războiul din Irak şi Afghanistan. Însă, tot mai multe voci spun că totul este doar o propangandă americană, un fel de conspiraţie, care să atragă atenţia de la alte probleme şi care să pună într-o lumină proastă alte state.
Spre exemplu,
potrivit documentelor publicate Iranul este o ţară care ar trebui atacată, pentru că luptă împotriva umanităţii şi vor să realizeze rachete nucleare, care pot pune în pericol statele învecinate şi, mai ales, Statele Unite ale Americii. Iranul a primit rachete cu acţiune lungă de la comunista Coreea de Nord, deci şi ea este un pericol pentru statele vecine, mai ales după recentele atacuri împotriva vecinei Coreea de Sud, când a demonstrat că are o armată puternică. În plus, China, ţară care se află un pas de a depăşi supremaţia economică a Americii, apare cun stat care promovează pirateria software. În plus, Israelul, care a fost la un pas de a ataca Iranul, este o ţară curată.
De-alungul timpului,
WikiLeaks, prin fondatorul Julien Assange, a prezentat mai multe informaţii incoerente. În unele momente a anunţat că are dovezi că 9/11 este o conspiraţie şi că americanii au ştiut de atacuri, dar nu au luat măsuri. La câteva zile, a susţinut contrariul. În plus, wikiLeaks a susţinut ideea că în Iraq s-au găsit arme de distrugere în masă. Asta deşi presa americană şi unii politicieni americani au recunoscut că în Irak nu s-au găsit arme nucleare.
Alte semne de întrebare
planează asupra veridicităţii celei mai mari scurgeri de informaţie din istoria Casei albe, diplomaţiei şi armatei americane. În USA sunt 14 servicii secrete. Majoritatea preşedinţilor de ţară recunosc, mai voalat sau nu, că sunt cele mai bune din lume. Cum naiba să nu fi aflat de această scurgere de informaţii, fiindcă nu doar un document este publicat, ci peste 250.000. Iar Assange nu este vreun spion al altui stat şi nici vreun miliardar care sa arunce milioane pentru a face rost de atâtea documente prin mituire. Şi, apoi, dacă se dorea oprirea scurgerii de informaţii până la publicarea lor, s-ar fi oprit. În plus, documentele nu conţin vreo ştampilă cu strict secret, iar în mare sunt poveşti personale, care au reuşit, ce-i drept, să stârnească tensiuni între guvernele mai multor ţări. Şi, tocmai de asta, Julien Assange are tot drept să se teamă pentru viaţa lui … Sursa : ziuaonline.ro

0 Response to "WikiLeaks – o mişcare otrăvită şi propangadistă"

Trimiteți un comentariu