Basescu a semnat pactul cu Diavolul

In Saptamana Mare, presedintele a predat Romania la FMI

Ca sa stearga erorile guvernantilor, sa se mentina la putere si sa opreasca tulburarile sociale, regimul incheie un nou acord cu FMI, dupa expirarea celui actual * Adica, indatoararea tarii pe generatii de sacrificiu, catre finantele care conduc lumea * Leaganele ortodoxe sunt luate la rand: Grecia, Bulgaria, Romania

Ca si cum nu ar fi de ajuns ca Romania este indatorata pana peste cap la FMI si la UE, ceea ce va genera inca doua sau chiar trei “generatii de sacrificiu”, dupa cum apreciaza analistii economici, Traian Basescu si Emil Boc doresc un nou acord de imprumut cu FMI. In opinia puterii, acest nou acord ar fi o rezerva ca in Romania sa nu se repete situatia din Grecia. Sursa : Agentia.org

Adevarul este cu totul altul, iar noul imprumut ar urma sa acopere gravele erori ale guvernarii actuale, care nu a facut nimic concret pentru ca Romania sa iasa din criza economica, dar vor acoperi si cheltuielile din campania electorala din 2009. Anul trecut a fost un an electoral, iar imprumuturile de la FMI s-a cheltuit in mare parte pentru asigurari sociale: salarii, pensii, medicamente compensate, somaj etc. Pentru ca PDL sa se pastreze la putere, iar Traian basescu sa castige un nou mandat.

O alta parte din banii de la FMI, dupa cum a semnalat anul trecut AIM, dar si analistii economici, au alimentat bancile. O conditie impusa de FMI, pe langa scaderea lefurilor si a pensilor, basca majorarea taxelor. Banii din banci – toat private, filiale ale lanturilor bancare internationale – s-a dus catre companiile bancare mama si au alimentat economiile occidentale. Noi, romanii, platim acum mai multe generatii ceea ce au cheltuit tarile puternic industrializate din occident. Acestea ne-au dat banii, apoi ni i-au luat, iar noi ramanem cu plata. Adica, conform proverbului ala cu “si, si”… Mai pe inteles, occidentalii si-au alimentat economiile avand Romania ca girant.

Calcului guvernantilor – care, evident, stiau acest lucru – a fost ca prin alimentarea economiilor occidentale, acestea vor iesi din recesiune si vor trage si Romania din groapa. Apoi, pe crestere economica, Romania ar fi avut de unde sa plateasca datoria. Ceea ce, probabil, s-ar fi si intamplat. Dar au aparut doua necunoscute in aceasta ecuatie: Grecia si, mai apoi, Bulgaria. Ca atare, intregul sistem de ecuatii s-a prabusit, ba mai mult, a itrodus si o a treia “necunoscuta” – acum foarte clara: Romania!

Acum, pe fondul revoltelor popuare, ce fac Guvernul si Presedintia? Il cheama la Bucuresti pe ditamai presedintele FMI, il plimba si-l arata ca pe urs, ca sa linisteasca poporul. Ba mai mult, Basescu anunta ca incheiem un nou acord de imprumut dupa ce se termina asta. Ca sa ce? Ca sa dam bani la pensii si la salarii ca sa nu iasa poporul nemultumit in strada si sa darame puterea. Ce daca indatoram si alte generatii? Ce daca scoatem alti bani din tara pentru economiile occidentale, care inca o duc bine-mersi? Un singur lucru conteaza pentru actuala putere – PDL sa se mentina la guvernare, Basescu ca presedinte si un partid unic in formare sa ia puterea in parlament.

Iata si stirea de pe agentiile de presa: “România intenţionează să încheie un nou acord stand by cu FMI, după ce expiră termenul celui aflat acum în vigoare, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei întâlniri cu directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a efectuat o vizită de o zi la Bucureşti. În opinia lui Băsescu, continuarea colaborării cu FMI îi va permite ţării sale să-şi sporească încrederea în ochii pieţelor internaţionale şi ai investitorilor. Până nu vor fi finalizate reformele structurale – în administraţie, învăţământ, sănătate şi în sistemul de protecţie socială, România va avea nevoie de un parteneriat cu FMI şi cu Banca Mondială, de o colaborare pe termen lung între România şi FMI”, a subliniat Băsescu. “Aceasta este o decizie înţeleaptă, iar noi suntem pregătiţi”, a declarat în acest sens Strauss Kahn.

Fireste ca baietii de la FMI si banca Mondiala, deci cei care conduc finatele lumii, alaturi de Federal reserve din SUA (in fapt, toti o apa s-un pamant) se freaca pe maini de bucurie. Abia asteapta. Decizia lui Basescu este catalogata, ca atare, drept “inteleapta”, iar ei “sunt pregatiti”. Sunt pregatiti sa “sparga” si Romania. Sa ia leaganele ortodoxe la rand: Grecia, Bulgaria, Romania, Serbia e gata, urmeaza confruntarea cu Rusia…

Si ca sa dea apa la moara cererii tandemului Basescu-Boc, seful mare de la FMI, dar si sefuletul care se ocupa de Romania, au dat doua avertismente panicarde, menite sa sperie poporul si sa-l faca sa se increada in justetea masurilor de guvernare, care prevad si noul imprumut de la FMI: Dominique Strauss-Kahn a avertizat, printre altele, cu privire la eventualitatea serioasă ca şomajul să crească în perioada următoare, în timp ce şeful FMI în România, Jeffrey Franks, a subliniat că sistemul public de pensii se va prăbuşi în cazul în care nu vor fi realizate reformele necesare. Totodată, Jeffrey Franks a declarat că FMI este gata să ofere orice sprijin pentru realizarea reformelor necesare şi a apreciat că nivelul la care a ajuns paritatea valutară dintre leul românesc şi euro reprezintă un “vot de încredere din partea pieţei, şi anume că în România vor intra mai mulţi bani”. FMI nu se îndoieşte de capacitatea României de a-şi plăti datoria, chiar dacă deficitul ei bugetar a crescut, a adăugat el, spunând că datoria publică a României reprezintă 20% din PIB. Cu alte cuvinte – ne-am predat la FMI.

1 Response to "Basescu a semnat pactul cu Diavolul"

  1. Blogger says:

    Order a professional Sparkling White Smiles Custom Teeth Whitening System online and enjoy BIG SAVINGS!
    * Up to 10 shades whiter in days!
    * Results Guaranteed.
    * Better than your dentist, for a fraction of the cost.
    * Same strength Teeth Whitening Gel as dentists use.

Trimiteți un comentariu