Fidel Castro: SUA şi Israelul vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

Fidel Castro: SUA şi Israelul vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea
Liderul comunist cubanez Fidel Castro s-a declarat convins, într-un mesaj publicat vineri, că Statele Unite şi aliatul lor israelian se pregătesc să atace Iranul, un conflict care, în opinia sa, va declanşa un nou război în peninsula Coreea.
“Iniţial am crezut că un conflict va începe în peninsula Coreea (după scufundarea în martie a unei corvete sud-coreene, imputată Coreei de Nord-n.red.), ceea ce ar fi declanşat al doilea război coreean, care ar fi dus imediat la un alt război în care s-ar confrunta Statele Unite cu Iranul”, a scris fostul preşedinte cubanez, în vârstă de 83 de ani, într-un mesaj cu titlul “Cât mi-ar plăcea să mă înşel”, publicat de presa cubaneză, citată de AFP, potrivit Mediafax.
“Acum, realitatea a inversat lucrurile: războiul din Iran îl va antrena pe cel din Coreea”, apreciază Fidel Castro, afirmând, fără a cita surse, că o flotă militară americană şi israeliană a traversat recent canalul Suez în direcţia Golfului Persic.
Iranul este supus presiunilor din cauza programului său nuclear civil, care, potrivit marilor puteri occidentale, ascunde obiective militare.
Inamic declarat al “imperialismului” american de o jumătate de secol, Fidel Castro nu a mai avut nici o apariţie publică de când, din cauza unei boli, i-a cedat puterea fratelui său Raul, în 2006. El rămâne însă oficial prim-secretarul Partidului Comunist.
Potrivit agenţiei israeliene Debka, Teheranul a declarat stare de război la frontiera sa de nord – vest, forţele Garzilor Revoluţionare fiind comasate în regiunea Mării Caspice.
Autorităţile de la Teheran susţin ca Statele Unite şi Israelul se pregătesc să atace instalaţiile nucleare iraniene, forţele militare ale celor două state fiind concentrate în bazele militare şi aeriene din Azerbaidjan.
Anunţul a fost făcut marţi, de generalul de brigadă Mehdi Moini, comandantul Gărzilor Revoluţionare din zonă, care a precizat că “mobilizarea este un răspuns la prezenţa trupelor americane şi israeliene la graniţa de vest”. Moini a adăugat că o serie de state din vest alimenteză conflictele etnice pentru a destabiliza situaţia din regiune.
Conform agenţiei Debka, o serie de surse iraniene au indicat că în ultimele zile, Israelul ar fi transferat în secret un numar mare de bombardiere cu reacţie în bazele din Azerbadjan, prin Georgia, iar forţe speciale americane sunt concentrate şi ele în zonă, fiind pregătite pentru a declanşa un atac împotriva Iranului. Sursa : 2blackjack1.wordpress.com

0 Response to "Fidel Castro: SUA şi Israelul vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea"

Trimiteți un comentariu