“Oferta momentului”: Unirea Rusiei cu Ucraina si Belarus

Un oficial din camera inferioara a Parlamentului rus a anuntat joi ca le-a propus colegilor sau ucraineni sa unifice Rusia, Ucraina si Belarusul intr-un singur stat, o oferta ce risca sa nemultumeasca Kievul, unde tensiunile intre prorusi si prooccidentali sunt puternice.

Evgheni Fedorov, presedintele Comisiei pentru politica economica a Dumei si membru al partidului de la putere Rusia Unita, apreciaza ca formarea din nou a unei parti a fostei Uniuni Sovietice, pana in 2020, le-ar permite celor trei tari sa se imbogateasca semnificativ, informeaza NewsIn.
“Avem consultari cu toate fortele politice din Ucraina, Belarus si Rusia, pentru a lansa proiectul unui stat unificat”, a explicat Fedorov.
“Acest proiect ne va permite, cetatenilor rusi, belarusi si ucraineni, sa depasim in ceea ce priveste nivelul de viata tarile cele mai bogate din Europa”, a afirmat el, precizand ca le-a trimis un mesaj in acest sens deputatilor ucraineni.
Fedorov a transmis AFP un document de sapte pagini, intitulat “Principiile de lucru pentru a forma un stat unificat pe teritoriile Ucrainei, Belarusului si Rusiei”, in care detaliaza caile pentru a ajunge, in 2020, la o uniune capabila sa fie o concurenta pentru Statele Unite, NATO si UE.
De asemenea, el propune Kievului pentru a deveni capitala acestui stat. Aceasta oferta risca sa provoace nemultumiri in randul oficialilor ucraineni, in special in randul nationalistilor si prooccidentalilor, care acuza Rusia ca incearca sa se amestece in afacerile interne ale Ucrainei.
Sursa : 9am.ro

1 Response to "“Oferta momentului”: Unirea Rusiei cu Ucraina si Belarus"

 1. Blogger says:

  Order a Sparkling White Smiles Custom Teeth Whitening System online and get BIG SAVINGS!
  * Up to 10 shades whiter in days!
  * Results Are Guaranteed.
  * Better than your dentist, for a fraction of the cost.
  * Same Teeth Whitening Gel as dentists use.

Trimiteți un comentariu