Romania bagata pana in gat in conflictul cu Iranul

Romania bagata pana in gat in conflictul cu Iranul
Armada formata din 10 vase de razboi americane, plus inca doua – unul german si unul israelian – care a tranzitat Canalul Suez pe 18 iunie, a ajuns in Golful Persic, relateaza Debkafile citand surse militare. Inainte de asta, insa, intre 6 si 10 iunie, portavionul Harry S. Truman a executat un exercitiu secret de interceptare a atacurilor cu rachete iraniene, siriene si ale Hezbollahului impotriva tintelor americane si israeliene din Orientul Mijlociu.
Exercitiul a avut loc la 50 de mile in largul coastelor de sud-vest ale Israelului. Flota condusa de USS Truman s-a indreptat ulterior spre Golful Persic, insotita de o nava israeliana purtatoare de rachete (neidentificata) si de fregata germana FGS Hessen F221.
Cinci zile si cinci nopti, cele 60 de avioane de lupta si bombardament F/A-18E/F Super Hornet de pe portavionul Truman au simulat misiuni de distrugere a unor tinte fixate de aviatia israeliana in Desertul Negev, la sud-est de Be’er Sheva – una ditre cele mai mari baze aeriene. Exercitiul a survenit desfasurarii a numeroase rachete Scud ale Hezbollahului, la granita cu Libanul.
Aplicatia a inclus si avioane F-16 care au aterizat pe aeroporturi militare ale Aviatiei israeliene, venind de la baze din Germania si Romania, pentru realimentare, si decoland insotite de bombardiere israeliene pentru a exersa misiuni de lupta deasupra Marii Rosii si Marii Mediterane. Echipajele s-au antrenat atat pentru bombardamente, cat si pentru lupte aeriene, in vederea unui conflict iminent cu Iranul. Sursa : Agentia.org

0 Response to "Romania bagata pana in gat in conflictul cu Iranul"

Trimiteți un comentariu