VIDEO Teorii controversate despre atacurile din SUA: Turnurile Gemene au fost distruse de explozii, Pentagonul – atacat cu o racheta, iar angajatii evrei nu s-au prezentat la munca

Autoritatile americane si Comisia speciala de ancheta au afirmat ca atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost organizate si realizate de catre organizatia Al Qaeda. 19 teroristi islamisti au deturnat patru avioane comerciale: doua aparate au lovit WTC din New York, unul a izbit cladirea Pentagonului iar un altul s-a prabusit in Shanksville (Pennsylvania). 2.993 de oameni din 90 de tari au murit in atacuri. Pe langa versiunea oferita de autoritati, au aparut insa si teorii care pun la indoiala concluzia oficiala.

Iata cateva dintre cele mai populare teorii ale conspiratiei despre 11 septembrie 2001 si contraargumentele autoritatilor:

*Autoritatile americane au stiut ca urma sa aiba loc un atac insa nu au reactionat din dorinta ca atentatele sa reuseasca. Guvernul de la Washington avea nevoie de un motiv pentru a declansa razboaiele din Afganistan si Irak si a impune asa-numita “Pax Americana”.

*Turnurile Gemene de la World Trade Center au fost distruse cu ajutorul unor demolari controlate, realizate din interior. Scepticii afirma ca impactul avioanelor si incendiile care au urmat nu puteau sa provoace prabusirea cladirilor.

Expertii sustin ca o demolare profesionista se realizeaza aruncand in aer, in primul rand, etajele inferioare. In plus, seismografele profesioniste aflate in partea de sud a cartierului Manhattan nu au inregistrat semnele vreunei explozii inainte de prabusirea cladirilor, ci doar in momentul in care bucati din cei doi zgarie-nori au inceput sa se prabuseasca. In plus, nimeni nu a observat inainte ca in cladire ar fi existat exploziv, cabluri, detonatoare, iar echipele care au curatat zona nu au gasit urme ale unor explozii controlate.

*Pentagonul nu a fost lovit de catre American Airlines Flight 77 ci de catre o racheta lansata de “elemente din interiorul guvernului american”.

Comisia de ancheta a precizat ca la locul impactului s-au gasit ramasitele pasagerilor si echipajului aparatului AA, ele fiind identificate prin teste ADN. Mai multi martori au declarat ca au vazut avionul lovind cladirea Departamentului Apararii, in timp ce echipele de cautare au descoperit ramasite ale aparatului. Cutiile negre ale avionului au fost, de asemenea, recuperate de la Pentagon.

*United Airlines Flight 93, care s-a prabusit in Pennsylvania, a fost doborat de catre o racheta. O alta teorie sustine ca aparatul a fost doborat dupa ce unii dintre pasageri au aflat de “complotul guvernului”.

Armata americana a anuntat ca nu a stiut ca aparatul a fost deturnat decat dupa prabusirea sa iar comandantii militari nu au dat vreun ordin de doborare a avionului. Aparatul care inregistreaza vocile din cabina a fost recuperat, el indicand faptul ca revolta unora dintre pasageri i-a determinat pe teroristi sa prabuseasca intentionat aparatul. In plus, teroristii au controlat avionul pana in momentul impactului cu solul.

*Cladirea numarul 7 din World Trade Center a fost distrusa de o explozie controlata.

Autoritatile afirma ca nu a existat niciun zgomot de explozie inainte de prabusirea cladirii, iar seismografele din zona nu au inregistrat nicio anomalie. Focul care a a distrus Turnul de Nord din WTC a provocat incendiul de la WTC7, ducand in final la prabusirea cladirii.

* Avioanele care au distrus Turnurile Gemene au fost teleghidate si dirijate de la sol.

Compania Boeing a declarat ca toate aparatele sale comerciale, inclusiv cele doua prabusite in WTC, sunt realizate in asa fel incat nu pot fi controlate decat din cabina. In plus, pasagerii si membrii echipajelor din cele doua avioane au dat mai multe telefoane in care au descris ca mai multi teroristi au pus stapanire pe avioane.

* Actiunile listate la bursa ale companiilor United Airlines si American Airlines au cunoscut “fluctuatii neobisnuite” chiar inainte de 11 septembrie.

Comisia oficiala a confirmat ca au existat niste “tranzactionari neobisnuite, insa fiecare s-a dovedit a avea explicatii inofensive”.

* Patru mii de angajati evrei nu s-au prezentat la munca la World Trade Center in ziua atacului, fapt ce confirma existenta unei “conspiratii evreiesti mondiale”.

Potrivit informatiilor, 10%-15% din victimele de la WTC erau evrei (intre 270 si 400 persoane), lucru care indica ca nu a existat o “absenta in masa”. In plus, cinci cetateni israelieni au murit in atacuri.

*Atacurile nu au fost opera Al Qaeda, iar inregistrarile video si audio cu liderii organizatiei care vorbesc despre “succesul lor” sunt falsuri.

Oficialii americani sustin ca liderul organizatiei, Osama ben Laden si mana sa dreapta, Ayman al-Zawahiri, au confirmat in repetate randuri ca ei au planificat si au dus la indeplinire atacurile. “Am calculat in avans numarul de victime… cine va fi omorat… Am fost cel mai optimist dintre toti…. Datorita experientei mele, ma gandeam ca incendiul provocat de kerosenul din avioane va topi structura de otel a cladirii si va prabusi doar zona unde a lovit avionul si etajele de deasupra”, spune ben Laden intr-o inregistrare din noiembrie 2001.

*North American Aerospace Defense Command (NORAD) a stiut de atacuri, pentru ca a tinut avioanele de vanatoare la sol sau le-a trimis prea tarziu pentru a intercepta aparatele deturnate. Scopul? Sa le ofere “teroristilor” suficient timp sa-si atinga tintele.

Expertii afirma ca nu este usor sau foarte rapid sa localizezi si sa interceptezi un avion care zboara haotic, iar teroristii au stricat dispozitivele de recepţie-transmisie automata din cele patru aparate comerciale, ceea ce a complicat incercarile de a le localiza exact. In plus, in acea zi existau doar 14 avioane de vanatoare aflate in stare de alerta pentru intreg teritoriul american.

*Telefonele date de catre pasageri si echipaje au fost contrafacute deoarece este imposibil sa folosesti telefonul celular la o altitudine atat de mare.

Expertii afirma insa ca nu este imposibil sa folosesti telefoanele celulare in timpul zborurilor. In plus, avioanele deturnate au zburat la o altitudine mai joasa decat cursul lor firesc, lucru care ar fi permis utilizarea telefoanelor.

*Guverne straine, precum cel pakistanez sau cel din Arabia Saudita au finantat teroristii, in timp ce servicii de securitate (gen Mossad) au avut diferite roluri in atacuri.

0 Response to "VIDEO Teorii controversate despre atacurile din SUA: Turnurile Gemene au fost distruse de explozii, Pentagonul – atacat cu o racheta, iar angajatii evrei nu s-au prezentat la munca"

Trimiteți un comentariu