Acuzație șocantă: Marile bănci ale lumii, înregistrate în paradisuri fiscale

Evaziunea fiscală a multinaționalelor face ca statele în dezvoltare să înregistreze pierderi de 125 de miliarde de euro anual, se arată într-un raport al unui ONG francez.
Mișcare a Bisericii Catolice, un comitet catolic pentru lupta împotriva foametei, Terre Solidaire, este una dintre cele mai puternice ONG-uri din Franța. În anul 1993 a obținut titlul de Grande Cause Nationale. Acesta este motivul pentru care comunicărie pe care le transmite sunt luate foarte în serios.
"În fiecare an, evaziunea fiscală a multinaționalelor creează o pierdere de 125 de miliarde de euro pentru țările aflate în curs de dezvoltare, adică de 4 ori mai mult decât suma necesară a FAO pentru eradicarea foametei", acuză cei de la Terre Solidaire.

Organizația vehiculează un număr de 50 de companii multinaționale care au filiale înregistrate în paradisuri fiscale. Două dintre ele Lloyds și Bosch nu furnizează nicio informație în acest sens. Celelalte 48 recunosc că au peste 4.748 de filiale înregistrate în țări cu slabă transparență fiscală, adică 21% din totalul de filiale.
Astfel, Deutsche Bank are sute de filiale înregistrate în paradisuri precum Delaware.
De asemenea, Barclays deține 383 de filiale înregistrate în acest mod, adiă 36% din total, BNP Paribas 347 și Unicredit 345.
Olanda, unde fiecare din cele 50 de mari grupuri deține câte cel puțin 20 de filiale, cuprinde aproximativ 18% din filiallele declarate, se mai arată în raport. Sursa : Capital.ro

0 Response to "Acuzație șocantă: Marile bănci ale lumii, înregistrate în paradisuri fiscale"

Trimiteți un comentariu