Dominique Strauss-Kahn: Europa riscă să rămână “în liga secundă”

Europa ar putea rămâne “în liga a doua” a economiei globale, pe fondul actualei crize financiare, internaţionale,aprecia şeful FMI la Bucureşti.

În cadrului unui discurs la ASE, Dominique Strauss-Kahn declara că Europa riscă să rămână în spatele Asiei şi Americii în cursa economică, dacă nu sunt luate măsuri.
“Toată lumea ştie că economiile asiatice cresc mult mai repede şi ne putem aştepta la o schimbare de forţe în statele dezvoltate,” aprecia Strauss-Kahn,adăugând că “dacă nu acţionăm imediat şi suficient, realitatea globală se va schimba în 10-20 de ani.”
Cu toate acestea, şeful FMI şi-a exprimat încrederea că Europa va face schimbările necesare, declarând că regiunea va deveni unul din cei mai importanţi jucători globali în deceniile următoare.
Strauss-Kahn a declarat că nu crede că destinul Europei este de a fi în umbra SUA sau a Asiei.
Una din lecţiile pe care Europa trebuie să le înveţe după criză este că nu se poate avea o monedă comunp, precum euro, fără a avea politici economice coordonate.
FMI a mai cerut României şi întregii Europe să lucreze mai mult pentru a ieşi din criză şi pentru a pregăti ţara şi UE să îşi îndeplinească destinul, deoarece nu va mai exista o a doua şansă.
Sursa : Antena3.ro

0 Response to "Dominique Strauss-Kahn: Europa riscă să rămână “în liga secundă”"

Trimiteți un comentariu