VIDEO Fortele aeriene americane au testat racheta hipersonica ce poate atinge orice tinta din lume in mai putin de o ora

Racheta hipersonica X-51A lansata de la bordul lui B-52
Foto: Captura Youtube.com
Fortele aeriene americane au testat, miercuri, in Pacific, racheta de croaziera hipersonica care poate atinge de sase ori viteza sunetului. Zborul-test al rachetei Waverider X-51A, care poate lovi orice colt al Pamantului in mai putin de o ora, a durat 200 de secunde. Acesta reprezinta cel mai lung zbor inregistrat vreodata de o racheta ultra-rapida, dupa recordul realizat anterior de racheta de tip X-43 NASA, care a reusit un zbor de 12 secunde, relateaza Yahoo News.
“Suntem multumiti de rezultatele inregistrate, in urma primei misiuni a rachetei X-51A”, a declarat Charlie Brink, directorul programului. “Am echivala acest salt in domeniul tehnologiei motoarelor cu trecerea de la aeronavele cu elice la motoarele cu reactie, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial”, a adaugat Brink.
Inginerii examineaza, in prezent, anomalia care a cauzat incheierea zborului dupa cele aproximativ 200 de secunde. Waverider X-51A a fost lansata de la bordul unui bombardier B-52, care a decolat de la baza Edwards din California. Racheta, care a atins altitudinea de aproximativ 22.000 de metri,  a fost conceputa de Boeing si Pratt si Whitney Rocketdyne.
Analistii americani au avertizat asupra riscului ca Rusia sau China sa nu confunde o lansare de racheta hipersonica cu un atac nuclear.
Oficialii americani au declarat ca noua arma va fi produsa intr-un numar mic de exemplare, care vor fi amplasate separat de siturile care adapostesc rachetele nucleare, pentru a evita orice risc privind declansarea accidentala a unui razboi nuclear. Sursa : Hotnews.ro

2 Response to "VIDEO Fortele aeriene americane au testat racheta hipersonica ce poate atinge orice tinta din lume in mai putin de o ora"

 1. Blogger says:

  Order a Sparkling White Smiles Custom Teeth Whitening System online and enjoy BIG SAVINGS!
  * Up to 10 shades whiter in days!
  * Professional Results Are Guaranteed.
  * As good as your dentist.
  * Same strength Teeth Whitening Gel as dentists use.

  Blogger says:

  Do you need free Twitter Followers?
  Did you know you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FOR FREE by using Like 4 Like?

Trimiteți un comentariu